Sari la conținut

9 motive pentru care ar trebui sa-i daruiesti copilului tau un frate / o sora

Daca stai sa te gandesti daca ar trebui sau nu sa aveti o familie mai mare, am sa iti dau 9 argumente, din propria experienta, pentru a-ti arata in ce fel copilul are de castigat daca are o sora, un frate.

 

1. Il va iubi

Dragostea nu este niciodata suficienta. Isi iubeste parintii si bunicii, isi place prietenii, insa este loc suficient in inima si pentru dragostea pentru un fratior sau o surioara. Si aceasta dragoste va creste si va tine toata viata. Vor exista multe momente in care cea mai apropiata persoana va fi fratele / sora.

 

2. Va avea intotdeauna un prieten

Nu am de gand sa idealizez si sa spun ca fratii / surorile se inteleg intotdeauna perfect. Cand sunt mici este posibil sa fie gelosi unii pe altii. Cand mai cresc pot fi atat de diferiti incat rar sa ajunga sa stea de vorba. Cu toate acestea, fratele / sora reprezinta cea mai apropiata persoana, una fata de care dragostea este neconditionata, ca in cazul parintilor.

 

3. Se va pune mai mica presiune pe el

Atentia fata de copii este necesara, insa uneori devine un pic cam multa, mai ales atunci cand este vorba despre un copil singur la parinti si la bunici si toata lumea vrea sa se implice in cresterea lui. Nu este deloc usor sa fii in permanenta in centrul atentiei si toti sa aiba asteptari de la tine. Un frate / o sora mai ia din presiune, macar prin faptul ca le reaminteste ca fiecare om este diferit.

 

4. Certurile intre frati nu sunt asa de rele

Si mie mi-a fost groaza ca nu se vor intelege, ca vor sfarsi prin a se uri si bate non stop. Si vor veni la mine sa imi spuna cat sunt de nefericiti si unul dintre ei trebuie neaparat sa plece. Ei bine, mai au momente cand se intampla asa, dar nu sunt chiar asa de dramatice precum sunt descrise in carti. Copiii se cearta mereu si se impaca atunci cand se joaca. Nu este nimic special aici. Dar asta este compensat din plin de momentele, mult mai dese, in care se joaca impreuna, fericiti.

 

5. Se apropie mai multi de ceilalti membri ai familiei

La primul copil ai tendinta de a fi excesiv de protectiv si vei gasi in permanenta scuze pentru a sta numai tu cu copilul, indepartandu-i pe cei din jur. Iar o astfel de relatie nu este sanatoasa nici pentru tine si nici pentru copil. Cand va aparea al doilea vei fi atat de ocupata incat, in mod natural, gradul de implicare al celorlalti din familie va creste.

 

6. Cu doi sau mai multi copii este greu, dar nu imposibil

Stiu ca ti se pare acum, cu un copil, ca nu mai ai timp de nimic si ca nici nu iti poti inchipui cum ar putea sa mai existe inca unul. Adevarul este insa ca vei putea face fata cu brio inca unui copil. Doar trebuie sa iti ajustezi obisnuintele pe care ti le-ai format deja astfel incat sa gasesti solutii pentru noile probleme care apar.

 

7. Cu doi se mai taie un pic din egoism

Copiii sunt in mod natural egoisti - ei sunt centrul universului, lor li se cuvine totul, efortul sau dorintele celorlalti nu conteaza. Desi este natural pentru un copil sa fie asa, un om matur nu poate functiona cu succes in societate daca priveste lucrurile astfel. Un frate / o sora poate ajuta la tranzitia catre intelegerea lumii si din perspectiva celorlalti.

 

8. Va fi mereu cineva cu care sa impartaseasca

Fie ca este fericit, fie ca este suparat, fie ca vrea sa arate marea descoperire ca poate sa numere pe degete, un frate / o sora este mereu acolo ca sa participe la momentul special. Daca ai un frate / o sora este greu sa te simti singur si neinteles. Din aceasta cauza copiii care fac parte din familii mari sunt mai fericiti.

 

9. Vor forma o echipa

Este posibil ca asta sa nu te bucure intotdeauna, mai ales atunci cand misiunea echipei este sa iti fure toata ciocolata din dulap si sa o manance in loc de supa de la pranz, dar in 99 % din cazuri este un lucru bun. Ei vor fi mereu unul langa altul sa se ajute. Si asta te va face sa te simti mai bine atunci cand se indeparteaza de tine - fie ca pleaca intr-o tabara, fie ca ei sunt deja batrani si tu nu mai esti.

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!