Sari la conținut

9 utilizări neobișnuite ale untului de arahide

Untul de arahide este pentru unele persoane hrana zeilor. Se poate mânca cu ciocolată, cu miere, gem, cu carne de pui și se poate folosi chiar și în băuturi.

Iată la ce mai poți folosi untul de arahide:

Lubrifiant pentru materiale din fier

Dacă mașina de tuns iarba ruginește, poți folosi unt de arahide. Nu toată lumea are ulei special pentru astfel de mașinării în casă, iar untul la arahide pare a fi cel mai la îndemână.

Medicină animală

Dacă ai o pisică sau un câine acasă și îți este dificl să-i administrezi pastile, poți introduce pastila în puțin unt de arahide și apoi să-i dai animăluțului. Pisicile și câinii adoră untul de arahide, așa că pot fi ușor de păcălit atunci când trebuie să le dai medicamente.

Citește și: 10 utilizări neobișnuite ale sucului Cola

Înlocuitor de unt

Majoritatea rețetelor care conțin unt pot fi preparate cu unt de arahide.

Momeală pentru șoareci

Șoarecii nu sunt pasionați în mod special de brânză, așa că poți folosi drept momeală și unt de arahide. Data viitoare când ai probleme cu șoriceii, poți folosi cu încredere untul de arahide, în locul brânzei.

Eliminarea etichetelor de preț

Freacă eticheta de pe ambalaj cu unt de arahide, cu ajutorul unei cârpe. Eticheta va fi îndepărtată foarte ușor, fără să te chinui prea tare.

Ajută la îndepărtarea mirosul de pește din casă

Dacă ai prăjit vreodată pește, cu siguranță știi că mirosul de prăjeală este foarte greu de îndepărtat. Pentru a evita mirosul de pește prăjit din casă, pune o lingură de unt de arahide în tigaia în care gătești peștele. Mirosul de unt de arahide este mult mai plăcut decât uleiul încins unde a fost pregătit peștele.

Curăță materialele din piele naturală

Untul de arahide este un produs de curățare excelent pentru mobilierul din piele. Freacă doar cu o cantitate mică de unt de arahide, în mișcări circulare.

Îndepărtează guma de mestecat

Dacă adulților nu li se întâmplă des, copiii ajung adesea cu gumă în păr. În loc să tragi copilul de păr și să te chinui să-i scoți guma din păr, poți folosi unt de arahide pentru că îndepărtează foarte ușor guma rămasă în păr. Freacă șuvița de păr cu unt de arahide.

Poate fi folosită la bărbierit

Untul de arahide poate fi un excelent gel pentru bărbierit. Funcționează la fel ca oricare gel pe care îl folosesc bărbații atunci când se bărbieresc. Rezultatul final este un bărbierit foarte neted și, ca bonus, uleiurile din untul de arahide sunt foarte bune pentru piele.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!