Sari la conținut

Activități de Paște pe care le poți face cu copiii, acasă

Toată lumea este blocată în casă anul acesta de Paște din cauza coronavirusului, dar nu-i nimic! Iată câteva activități prin care poți crea amintiri cu familia acasă.

Curse cu ouă de Paște

Mama, tata și copiii de toate vârstele pot participa la acest concurs pe care îl poți organiza acasă. Iată ce trebuie să faci:

Creează două rampe de carton și plasează ouăle din plastic. Umple ouăle cu diferite lucruri pentru a vedea dacă acestea alunecă mai repede sau mai încet, sugerează Zahra Kassam, CEO și fondator Monti Kids.

Folosește-ți nasul pentru a rostogoli ouăle și adaugă obstacole pe traseu.

► Citește și: Dragi bunici, vă simțim lipsa atât de mult în această perioadă...
 

Decorează un brad de Paște

Cine a spus că pomii decorativi sunt doar de Crăciun? Scoate brăduțul din depozit și decorează-l împreună cu copiii folosind panglică, ouă de plastic, jucării de pluș și flori artificiale. Brăduțul de Paște îți va lumina instantaneu casa în această primăvară!

Scrie povești de Paște

Dacă puiului tău îi place să scrie cu stiloul, încurajează-l să scrie o povestioară de Paște. În timpul sesiunii de petrecut timpul cu familia, citește povestea cu vocea tare. Nu uita de popcorn! Sigur se anunță o seară interesantă!

Creează o ghicitoare

Umple un borcan cu jeleuri și întrebă copiii câți ursuleți din jeleu cred ei că se află în interior. Câștigătorul va primi un ou mare de ciocolată.

Ghirlandă cu ouă de Paște

Taie formele de ou din hârtie și lasă copiii să le decoreze cu acuarele, markere, creionale colorate sau carioci. După ce au terminat, desfă întreaga bucată de hârtie și vei obține o ghirlandă de Paște.

Exerciții tematice pentru Paște

Această activitate îi va determina pe copii să facă sport. Sari ca un iepuraș timp de 15 secunde, dansează ca un pui sau menține-ți echilibrul în timp ce porți un ou pe cap. Copiii se vor distra de minune!

Sandwich-uri cu ouă

Nu irosi ouăle rămase! Poți face sandwich-uri cu ouă sau le poți decora împreună cu cei mici, spune Kassam. Își pot personaliza prânzul folosind maioneză, mărar, muștar, ceapă verde sau avocado și pot decora ouăle cum doresc.

Faceți împreună măști de iepuraș

Folosește hârtie albă pentru a face măști. Copiii vor lipi urechile, ochii și nasul. Simte-te liberă să folosești orice tip de material pentru a crea cele mai amuzante măști.

► Citește și: Să ne învățăm prichindelul să deseneze iepurașul de Paște

Felicitări de Paște

Masa de Paște cu întreaga familie s-a anulat, dar asta nu înseamnă că dispare și atmosfera de Paște. Lasă copiii să creeze felicitări pe care le puteti trimite împreună bunicilor, mătușilor, unchilor, vecinilor și prietenilor de familie.

Prăjituri în formă de iepuraș

A venit timpul pentru minunate prăjituri în formă de iepuraș! Micii bucătari de acasă te pot ajuta să le prepari, deci totul va fi foarte simplu și distractiv!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!