Sari la conținut

Adevărul despre motivele pentru care nu reușim să slăbim

În consilierea nutrițională pe care o fac de câțiva ani încoace, cel mai simplu e cu oamenii care vor să își diversifice meniul. Adică acolo unde e doar despre mâncare și înfrumusețarea relației cu ea. Cu femeile care își dau seama cum ajung să se hrănească cu adevărat și pierd natural din numărul de kilograme, fără efort și fără frustrări și fără ca să își numere caloriile. Din cealaltă categorie sunt femeile care speră ca mâncarea și respectiv abilitățile lor în bucătărie să fie problema și insistă acolo aproape obsesiv, deși pe alte planuri sunt problemele cu adevărat. Cu alte cuvinte, în aceste cazuri e nevoie să scot instrumente din tolba de health coaching, pentru ca ele să aducă la suprafață și să recunoască de ce au ajuns la un număr de kilograme și de ce rămân acolo, cu toate că fac unele eforturi în ceea ce privește mâncarea.

► Citeşte şi Dieta de detoxifiere: Cat de mult te ajuta sa slabesti?

La un nivel de abordare foarte simplu, greutatea depinde de numărul de calorii consumate, de câte calorii ardem prin mișcare și câte ajung să se depună. Dar fiecare dintre acești factori este influențat de o combinație de gene și mediu. Ambele ne pot afecta fiziologia (cum ar fi cât de repede ardem calorii), precum și comportamentul nostru (de exemplu, tipurile de alimente pe care alegem să le consumăm). Interacțiunea dintre toți acești factori începe în momentul concepției noastre și continuă pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, genetica poate fi înfrântă printr-un stil de viață care să ne mențină sănătoși să nu avem probleme cu greutatea.

    Adevărul este că fără un plan de mișcare susținut, cei mai mulți dintre noi nu vom reuși niciodată să ne ținem sub control greutatea! Ar trebui să ne notăm undeva acest lucru, ca să îl vedem la fiecare pas!


Problema televizorului


Sigur că nu trebuie să mă dau pe mine exemplu. Dar am observat atât la mine, cât și la cei care au renunțat la televizor de la mulți ani: sunt mai liniștiți, nivelul lor de anxietate e mai scăzut, își țin mai bine problemele emoționale sub control. Faceți și voi un exercițiu de introspecție: seara, înainte de a închide televizorul, cercetați cum vă simțiți! Nu-i așa că aveți un puls crescut și o senzație de îngrijorare fără motiv? Cei mai mulți dintre voi au televizor în dormitor, care zumzăie pe fundal non stop și relatează toate nenorocirile pământului.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Pixabay

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!