Sari la conținut

Argumente pro si contra eutanasierii cainilor

In data de 6 octombrie va avea loc un referendum care va stabili daca noi, locuitorii Bucurestiului, suntem sau nu de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi. Toata lumea este contra acestui referendum, considerandu-l o risipa inutila de bani. In ceea ce priveste eutanasierea, parerile sunt impartite.

Sa vedem care sunt argumentele pro si care sunt cele contra:

 

Argumente pro:

- Cainii sunt periculosi.

- Cainii sunt purtatori de microbi.

- Nu putem tine sub control populatia canina, pentru ca toata lumea implicata nu se gandeste decat la interese materiale, nu la rezultat.

- Nu ne putem considera un oras civilizat, daca nu putem circula fara sa fim in primejdie.

 

Argumente contra

- Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului.

- Nu cainii sunt vinovati, ei doar isi urmeaza instinctul, oamenii nu stiu cum sa se poarte cu ei.

- Ar trebui sa folosim mijloace mai putin violente de control asupra cainilor, cum ar fi sterilizarea, adaposturi pentru caini, daca pretindem ca suntem civilizati.

- Inca nu stim cine este de vina pentru faptul ca sunt atat de multi caini si, indiferent de exterminare, ei tot vor exista, daca nu mergem direct la cauza.

 

Recent, in Bucuresti, au avut loc manifestatii atat pro cat si contra eutanasierii. Totul a pornit de la moartea tragica a unul copil de 4 ani, Ionut Anghel, care a fost muscat de caini in parcul Tei.

"Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, potrivit medicului care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini." (Mediafax)

Un alt protest referitor la problema cainilor fara stapan a fost autorizat pentru astazi, 9 septembrie, intre orele 18.00 si 19.45, in alveola de la Parcul Izvor.

 

Voi ce alte argumente pro sau contra credeti ca ar mai trebui adaugate?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!