Sari la conținut

Așteptările nerealiste pe care societatea le pune pe umerii mamelor

Videoclipul viral Be a lady interpretat de actrița Cynthia Nixon, scris de Camille Rainville a avut toată atenția din partea publicului în ultima perioadă.

Clipul arată așteptările imposibile cu care se confruntă femeile în fiecare zi, de la standardele ridicate de frumusețe până la modul în care ar trebui să se comporte.

Dr. Caitlin Zietz a interpretat videoclipul din prisma maternității sale, scriind o piesă îmbucurătoare pe această temă. Ea explică sarcinile imposibile care se pun pe umerii mamelor: să îi mulțumească pe toți din jurul lor, când vine vorba despre modul în care ar trebui să-și crească prichindeii.

Postarea ei:

A rămâne însărcinată. A avea copii. Dar nu prea devreme, Și nici prea târziu. Undeva între 27-35 de ani este ideal. 25 de ani este totuși o vârstă prea mică pentru a avea copii. Peste 35 de ani este considerată o sarcină geriatrică. Fă-o în mod natural. Ar trebui să fie ușor, nu stresant. Toată lumea rămâne însărcinată.

Ai pierdut o sarcină? Nu-ți face griji, se întâmplă. N-a fost să fie. Este normal. Vei rămâne însărcinată din nou și vei uita. Nu sta supărată. Data viitoare, nu anunța pe nimeni înainte de primele 12 săptămâni de sarcină. Bucură-te de următoarea sarcină. Totul va fi bine!

Rămâi în formă cât ești gravidă. Dar nu prea fit, pentru că ai putea răni copilul. Mănâncă legume. Mănâncă carne. Ia vitamine. Nu acelea, ia-le pe acestea! Ia în greutate. Dar nu prea mult, pentru că este greu de dat jos. Nu bea cafea. Bea mai multă apă. Nu te stresa, afectează copilul. Cum de nu ești stresată? Nașterea pare groaznică.

Ai aflat sexul copilului? Nu pot să cred că nu vrei să știi ce este. Nu-i găsi nume până nu se va naște. Ai pat pentru bebeluș, creme, scaun auto, scutece și cărucior? Dar scoică? De ce ai cheltuit atâția bani?
Naște natural. Neapărat să-ți faci epidurală. Ai făcut cezariană? Nu era și altă opțiune? Alăptează-ți bebelușul. Așa e cel mai bine. Bebelușul tău este prea mare. Copilul tău este prea mic, dă-i lapte formulă! Plânge cam mult. Copilul tău ar trebui să doarmă mai mult. E timpul pentru co-sleeping. Stai, nu!

Nu-ți asculta instinctele. Ești prea obosită. Ar trebui să dormi când doarme și bebelușul. Oh, ai timp să termini toate treburile azi! Ai deja 6 săptămâni de când ai născut, ar trebui să revii la forma inițială. Să faci exerciții fizice, dar nu așa de intens. Este periculos. Ar trebui să-ți iubești corpul. Cum ai făcut cu vergeturile?

Ar trebui să fii fericită. De ce ești tristă? Ești atât de norocoasă că ai un copil. De ce ești neliniștită? Nu țipa. Rămâi calmă. Ești prea calmă.
Începe diversificarea devreme. Dar așteaptă până la 6 luni. Începe cu piureuri. Începe cu mâncare solidă, este mai bine pentru dezvoltarea bebelușului. Începe cu bananele. Bananele sunt prea dulci. Începe cu ceva mai puțin dulce. Nu folosi sare. Nu folosi condimente. Copilul tău nu mănâncă pentru că mâncarea nu are aromă.

Stai acasă cu copilul. El va fi bebeluș doar pentru un an. Ar trebui să te întorci la serviciu. Cum se descurcă familia ta din punct de vedere financiar cu tine acasă? Tatăl copilului stă acasă? Trebuie să alăptezi până la 2 ani. Folosește pompa de alăptat. Cum de ai timp să pompezi? Nu ai alte lucruri de făcut?

Maternitatea este ușoară dacă îți urmezi instinctul.

Aceasta este doar încărcătura mentală a maternității într-o societate care crede că știe totul.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!