Sari la conținut

Aveți răbdare cu bunicii! Cu poveștile și sfaturile lor

Aveți grijă, mamă, să fiți atenți când plecați de undeva, să vă numărați la plecare. Am auzit acum la radio că un bărbat și-a uitat nevasta în benzinărie. Și noi am pățit-o. Am rămas în gară în Germania. Eram în tabără, cu trenul, vagon de dormit, am coborât să luăm ceva și a plecat trenul. Eram în papuci și….Dau ochii peste cap, noroc că e prin telefon. Știu povestea cu Germania pe de rost. Și pe cea cu negustorul de genți din Turcia. Și poveștile din blocul de pe Calea Victoriei, vizavi de Capșa. Știu povețele și sfaturile, amplificate de stilul prăpăstios al știrilor de la radio și TV. Învățăturile și poveștile pare că sunt marcă înregistrată Buni a mea. Uneori mă sâcâie și nu am răbdare cu ele. Nu îi spun, dar se simte în glasul meu.

► Citeşte şi Rolul si beneficiile bunicilor

Acum e bolnavă și tace. Doar icnește de durere și vorbește când nu o doboară febra. Dar nu mai spune povești. Mai presară câte un sfat, mai ales legat de sănătate. La vârsta ei, când un pic e afectată sănătatea, totul pică precum un domino. Ne rugăm să treacă și de data asta și să își revină. Să spună iarăși povești și să ne dea sfaturi.

Aveți răbdare cu bunicii! Cu poveștile și sfaturile lor

Lăsați telefoanele jos și uitați-vă în ochii lor! Of, de câte ori nu mă pot abține să nu verific telefonul de o mie de ori când sunt la ea. Îi simt privirea cum o caută pe a mea și pur și simplu nu pot lăsa nenorocitele alea de notificări să zbârnâie și gata. Alteori, mă atenționează ea că sună ceva și îi spun că nu e nimic, poate să aștepte.

Întrebați-i din tinerețe. Iubesc să se întoarcă în timp, când le trăiau soții, soțiile, prietenii, când copiii erau mici și oamenii aveau nevoie de ei. O să aflați povești din altă lume, parcă una mai normală, când timpul avea răbdare și tihnă, când lucrurile aveau valoare. Luați-vă și copiii să le asculte, sunt mai prețioase ca orice desen animat.

Lăsați-i să vă povestească serialele de la TV

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Pixabay

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!