Sari la conținut

Beneficii neasteptate pe care varsta le aduce mamelor

Stim ca la 20 de ani esti mai sanatoasa si plina de energie si ca la 30 de ani esti mai stabila emotional si probabil stai mai bine din punct de vedere financiar. Dar mai exista si alte beneficii, mai putin evidente, pe care varsta le-ar putea aduce? Haideti sa vedem:

La 20 de ani

- Nu este chiar atat de important pentru tine sa dormi suficient in fiecare noapte. De fapt ti se intampla chiar des, si de nu ai copii, sa mai pierzi cate o noapte facand altceva decat somn.

- Sansele de a te lovi de probleme legate de fertilitate sunt minime. Chiar daca planuiesti sa ai 4 copii. Si chiar daca te lovesti de aceste probleme ai timp suficient sa incerci diverse optiuni si tratamente.

- La 40 de ani, cand esti inca tanara, ai copiii mari in timp ce alte mame se lupta cu colicile si noptile nedormite. Problemele tale vor fi mult mai simpatice: unde sa ies ca sa nu ma intalnesc din intamplare cu fiica / fiul meu? 

- Va puteti distra bine impreuna, ca o familie, fie ca este vorba de mers pe munte cu cortul sau alte activitati care necesita rezistenta fizica si flexibilitate.

- Te vei bucura de maternitate o vreme mult mai indelungata. Pentru ca, indiferent de varsta lor sau a ta, viata este mult mai intensa atunci cand ai copii. Asa ca nu vei trai nicio clipa cu senzatia ca ai pierdut timpul.

 

La 30 de ani

- Cel mai probabil parintii tai sunt la varsta pensionarii si te pot ajuta la cresterea copiilor. Iar daca nu, ii vei ruga sa o faca, pentru ca este mult mai usor sa intrerupa ei serviciul decat sa o faci tu.

- Multi dintre prietenii tai au deja copii si vei primi atat sfaturi utile cat si lucruri pentru copii gratis. Probabil ca acum nu mai ai asa de multe dificultati financiare, dar de ce sa nu profiti, daca se poate?

- Nu mai stai sa te intrebi cum ar fi fost daca. Pana la 30 de ani ai tot avut timp sa le incerci pe toate si de multe dintre ele cel mai probabil te-ai plictisit deja.

- Cel mai probabil ai avut la dispozitie mult timp sa petreci cu partenerul tau si ai o relatie consolidata in momentul aparitiei copilului.

- Ai o cariera deja stabila, ceea ce iti da mai multa flexibilitate in a negocia un orar care sa raspunda necesitatilor familiei tale.

- Cel mai probabil este vorba despre o sarcina planificata si nu una care a aparut din intamplare, cum este adesea cazul la 20 de ani. Asta are impact pozitiv atat pe plan emotional, dar si fizic si financiar. 

 - Adesea, sarcinile la 30 de ani vor aparea la un interval mic de timp una dupa alta, ceea ce va face ca fratii / surorile sa fie mult mai apropiati unul de altul.

 

Voi pentru ce optati: 20 sau 30 de ani, ca varsta ideala ca sa devii mama?

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!