Sari la conținut

Ca să fii o mamă fericită trebuie să renunți la...

Maternitatea este o perioadă destul de grea și dificilă, care vine cu o mulțime de provocări pentru mămici. Adesea, cele mai multe dintre mame se confruntă cu sentimentul de vinovăție, chiar dacă tot ceea ce fac este aproape perfect. Acest lucru poate afecta cu adevărat sănătatea mentală a unei proaspete mămici.

Cu toții ne dorim să fim fericiți, însă nu mereu reușim să atingem fericirea absolută. Trebuie să ne reamintim că fericirea noastră depinde doar de propria persoană, ci nu de alții, și doar noi ne putem face singuri fericiți.

Cum să fii o mamă fericită și la ce lucruri trebuie să renunți?

Renunță la comparații

Comparația este inamicul care pune cea mai mai presiune pe mamă. Pentru a fi o mamă fericită, nu te mai compara cu alte mame și nu-ți mai compara micuțul cu alți copii.

Renunță la rețelele de socializare, măcar pentru o perioadă scurtă de timp

Cu toții am văzut mamele perfecte pe rețelele de socializare, care par să se organizeze perfect în orice și care reușsesc să rezolve orice sarcină. Nimeni nu este perfect, iar în spatele fotografiilor de pe social media stau multe imperfecțiuni, frustrări și stări de anxietate.

Renunță să te mai gândești la trecut

Orice greșeală sau orice eroare de judecată din trecut trebuie uitată. Acest lucru nu face decât să provoace vinovăție.

Renunță să mai țipi

Nimeni nu se simte bine dacă lângă persoana respectivă se află cineva care țipă. Trebuie să găsești o modalitate de a renunța la acest lucru.

Renunță la vinovăție

Nimeni nu este perfect, adu-ți aminte, mamă. Vinovăția apare, de obicei, din așteptările pe care le simțim din partea societății, însă nu ceea ce cred alții despre noi este important, ci ceea ce credem noi despre noi. Când ne vom da seama de acest lucru, vom fi cu adevărat fericiți.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!