Sari la conținut

Carti de colorat pentru adulti: efecte neasteptate!

Cum poti fi si copil si adult in acelasi timp? Colorand! Nu oricum si nu orice. Mai nou, in Romania, au aparut cartile de colorat pentru adulti, volume cautate si extrem de apreciate in lumea occidentala. Nu doar ca te intorci in timp si retraiesti bucuria culorilor, ci este si o metoda eficienta de a scapa de stres.

Fara limite, fara reguli. Dai frau liber imaginatiei tale si treci peste momentele unei zile stresante prin colorat. Nu este doar un slogan de marketing, ci o noua metoda antistres pe care occidentalii o aplica cu succes de ceva vreme si care isi face loc si la noi: cartile de colorat pentru adulti.

Iata 7 efecte neasteptate pe care cartile de colorat le pot avea asupra oamenilor mari:

 1. Te ajuta sa te concentrezi mai bine. Sa traiesti in secolul actual nu este deloc usor. Concentrarea noastra se imparte cu o viteza uimitoare intre job, casa, device-uri de tot felul. In momentul in care te asezi intr-un loc si te concentrezi asupra unui singur lucru, de exemplu sa colorezi, iti sporesti abilitatile de a-ti distribui atentia asa cum se cuvine, pe viitor.
 2. Iti dezvolti creativitatea. In momentul in care colorezi inauntru sau in afara liniilor de contur, iti stimulezi propria creativitate. In timp, te ajuta sa gasesti solutii mai bune si mai rapide atunci cand te confrunti cu anumite probleme.
 3. Colorezi, meditezi. Se pare ca efectul unei jumatati de ora de colorat este acelasi cu cel al unei sedinte de meditatii interioare.
 4. Te poti relaxa oriunde, oricand! Te plictisesti in avion? Coloreaza! Te simti stresata? Coloreaza! Nu ai ce face acasa? Coloreaza! Nu ai nevoie de cat de o carte de gen si niste creioane colorate destinate adultilor.
 5. Iti imbunatateste motricitatea. Faptul ca trebuie sa te concentrezi pentru a respecta conturul este un bun exercitiu pentru coordonarea dintre mana si ochi, de exemplu.
 6. Scapi de gandurile negative. In momentul in care colorezi, te concentrezi doar asupra plansei si dai la o parte toate gandurile negre, toate supararile. Te eliberezi de tensiunea negativa acumulata de peste zi.
 7. Reduce anxietatea si stresul. Secolul 21 nu este deloc unul prea linistit, anxietatea si stresul fiind doua coordonate des intalnite in viata omului modern. Astfel, o jumatate de ora de colorat poate face minuni

Daca vrei sa incerci aceasta metoda de relaxare, gasesti aici mai multe carti de colorat pentru adulti.

Foto: www.irenevanguin.com / egyptianstreets.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!