Sari la conținut

Câte cadouri ar trebui să primească copiii de Crăciun?

Cu toții știm că nu există un fior mai mare ca atunci când vedem chipurile emoționate ale copiilor deschizând cadourile pe care Moș Crăciun le lasă sub brad.

Cu toate acestea, câte cadouri ar trebui să primească copiii de Crăciun?

Avem tendința de a transforma Crăciunul într-un moment de mare consum, uneori dincolo de posibilitățile noastre. Cadouri pentru bunici, unchi, mătuși, părinți, nepoți, prieteni și chiar vecini...

Îl văd, îl vreau

Crăciunul începe de când apar la televizor primele reclame la jucării, pentru a-i atrage atenția copilului. În plus, magazinele și mall-urile își umplu culoarele și vitrinele cu jucării și cadouri pentru a atrage copiii de toate vârstele.

De aceea, trebuie să ne oprim puțin și să ne gândim: câte cadouri ar trebui să primească copilul de Crăciun?

► Citește și: E adevărat! Dacă îi oferi mai puține cadouri de Crăciun copilului tău, îl faci mai fericit

Experții spun că micuții cu vârsta de până în 2 ani ar trebui să primească maximum două jucării, deoarece durata lor de atenție nu este mare și nu sunt capabili să se concentreze mult timp pe aceeași jucărie.

Pe măsură ce copilul crește, poți crește numărul de jucării, dar nu exagera. Până la vârsta de 10 ani, copiii nu ar trebui să primească mai mult de 4-5 cadouri. În acest fel, își vor concentra atenția pe lucrurile pe care și le doresc cu adevărat. În caz contrar, nu va fi decât o risipă de bani pentru niște lucruri care nu prezintă interes pentru cel mic.

► Citește și: Nu mai trăiți Sărbătorile în competiție cu cei de lângă voi!

Câte cadouri ar trebui să primească copiii de Crăciun? Regula celor 4 tipuri de cadouri

O carte: Pentru a-i insufla copilului gustul pentru lectură. Îl va ajuta să-și îmbogățească vocabularul și îi va crește nivelul cultural.

Îmbrăcăminte: A oferi haine sau accesorii cadou este întotdeauna un lucru bun, dar și util, în același timp.

Un lucru de are nevoie: Profită de ocazie și ia-i copilului ceva de care are neapărat nevoie.

Ceva ce își dorește cu adevărat: Oferă-i copilului ceva ce își dorește cu adevărat, pentru că îl va face să se concentreze asupra cadoului și astfel va uita de celelalte lucruri neimportante pe care i le-a cerut lui Moș Crăciun.

Exagerarea în ceea ce privește cadourile de Crăciun va produse instabilitate la copii. Cu cât au mai mult, cu atât își vor dori mai mult, iar pe măsură ce vor crește, nu vor fi niciodată mulțumiți de nimic.

► Citește și: Eu sunt Moș Crăciun, spiridușul și magia sărbătorilor de iarnă
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!