Sari la conținut

CCC 2019: Limita de venituri ce pot fi obținute simultan cu indemnizația va crește

Printr-un proiect de lege aflat aproape de votul decisiv la deputați se propune creșterea limitei de venituri impozabile ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului, fără ca părintele beneficiar să piardă dreptul la aceasta. Proiectul are propunere de adoptare și prevede o limită de peste 6.000 de lei anual.

Părinții în CCC nu vor pierde dreptul la indemnizația de creștere dacă obțin, într-un an calendaristic, venituri impozabile al căror nivel nu depășește de cinci ori cuantumul minim al indemnizației (adică 6.250 de lei). Creșterea limitei acestor venituri de la de trei ori cuantumul minim la cinci astfel de indemnizații minime e cuprinsă într-un proiect de lege aflat aproape de votul decisiv la Camera Deputaților (fiind propus pentru adoptare)

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor ar putea primi votul final de la deputați chiar astăzi. După ce e adoptat, modificarea va intra în vigoare după ce legea de promulgată de președintele țării și e publicată în Monitorul Oficial.

Regula e că cel ce primește indemnizația de CCC nu poate să mai realizeze și alte venituri în perioada respectivă. Altfel, i se suspendă dreptul la indemnizație (suspendare care va interveni în ziua imediat următoare). Totuși, OUG nr. 111/2010 a prevăzut și câteva excepții de la această regulă:

    (...)

Citește mai mult pe avocatnet.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!