Sari la conținut

Ce activități putem face cu copiii, de 1 decembrie, acasă?

Ziua de 1 Decembrie este ocazia ideală pentru a le vorbi micuților despre România și Ziua Națională.

Pentru că vremea nu ne ajută foarte mult, iar temperaturile sunt destul de mici, avem câteva idei de activități, de interior, pentru copii.

Iată despre ce este vorba:

Desenarea hărții României

Copilului îi este mai ușor să învețe atunci când poate vizualiza ceea ce învață. Îl poți ajuta să facă acest lucru desenând împreună harta României. În acest mod, el poate învăța mai ușor formele de relief.

Desenarea steagului României

Steagul României este atât de ușor de desenat. Ai nevoie doar de culorile albastru, galben, roșu și o foaie de hârtie simplă sau cartonată. Pentru mai multă distracție, la sfârșit, îi poți cere micuțului să decupeze steagul și să-i lipească în lateral un bețișor din lemn sau plastic.

Imn și muzică românească

De 1 Decembrie este cea mai bună ocazia să asculți împreună cu micuțul tău imnul Deșteaptă-te, române. De asemenea, puteți purta ie și să continuați să ascultați melodii românești.

Poezii și povești românești

Te poți cuibări pe canapea cu puiul tău și să-i citești poezii și povești românești. Ia-ți o cană de ceai și o păturică pufoasă și începe lectura.

Mâncare tradițională

1 decembrie reprezintă un motiv de sărbătoare, așa că puteți organiza o petrecere la voi acasă. Și cum la orice petrecere se servește mâncare delicioasă, pregătește împreună cu micuțul tău mâncarea voastră tradițională preferată.

Harta României din plastilină

Poți face conturul hărții României pe un carton. Folosește apoi plastilină colorată pentru a realiza formele de relief.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!