Sari la conținut

Ce au în comun Andreea Esca, Vlad Voiculescu și inventatorul care a creat ochelarii pentru nevăzători?

Succesul are vreo rețetă? Muncă foarte multă, investiție de timp și energie, pregătire permanentă? Probabil toate laolaltă și puțin din fiecare. Dincolo de ele, oamenii de succes au cel puțin două calități comune. Am aflat asta la ultima ediție, cea aniversară, a Webstock, cel mai important eveniment din on-line-ul românesc.  În prima parte, numită pe drept Inspiration Stage și moderată de Cristina Bazavan, la rândul ei o inspirație, au fost pe scenă în fața noastră 4 oameni fantastici.

Cornel Amariei, inventator, are în palmares, la doar 24 de ani, peste 50 de invenții în curs de patentare

Cornel este un copil minune. La 3 ani citea cursiv, la 14 inventase o aplicație pentru securitatea locuințelor, iar acum este manager de inovare pentru cel mai mare producător de anvelope din lume. Aplecarea către invenții a lui Cornel a fost stimulată de cadrul familial în care a crescut, unde totul era adaptat pentru părinții lui, care aveau deficiențe locomotorii.

Ochelarii de vedere pentru nevăzători sunt invenția care i-a adus notorietatea la nivel global.  Lumen, ochelarii pentru nevăzători sunt încă în curs de perfecționare, pentru că, așa cum spune însuși Cornel, acești ochelari trebuie să fie perfecți, nu sunt permise erori.

    Când ceva nu îmi place, întotdeauna pot să fac altceva. În ultimii 10 ani de zile nu m-am plictisit absolut niciodată, nu mai știu cum se simte senzația aceea de plictiseală. Întotdeauna au fost lucruri de făcut, întotdeauna au fost lucruri în care dacă nu-ți plăcea puteai să schimbi cu altceva, au fost momente grele, or sa fie întotdeauna momente grele, nu mă gândesc prea mult la ele, doar caut soluția și merg mai departe.

Prima trăsătură pe care o au în comun oamenii de succes este curajul de a se reinventa în permanență


Ei nu se dau bătuți, ci caută mereu calea alternativă, drumul nou și continuă, indiferent de piedici.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Pisica pe Sarma

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!