Sari la conținut

Ce cadouri îi poţi face prietenei tale la al doilea copil

Este Crăciunul şi ai vrea să îi faci prietenei tale, care este iar proaspătă mămică, un cadou care chiar are relevanţă pentru ea. Fără lucruri pentru copil, fără haine pe care le va îmbrăca probabil peste un an, fără creme al căror miros probabil că nu îl suportă. Ce ai putea să îi iei?

Ei bine, spre deosebire de oricare alt prieten al tău, mămica nu îşi doreşte cu adevărat decât un singur lucru – să doarmă. Orice altceva este întunecat de privarea de somn. Şi atunci cadoul poate să fie ca o ajuţi cu ritmul nebunesc pe care l-a luat viaţa ei în acest moment.

Angajează pe cineva să facă curat

În casele cu copii este în permanenţă dezordine şi orice zi ai lua din săptămâna o mamă trebuie să îşi folosească timpul pe care şi aşa nu îl are ca să facă curat. Oferă-i pe cineva care să facă curăţenia de Crăciun şi îţi va fi mai mult decât recunoscătoare.

►Citește și 15 ținute de poveste pentru primul Crăciun al prichindelului tău

Oferă-te să petreci timp cu copilul mai mare

Dacă părea oricum o jonglerie să faci orice atunci când ai un copil mic, atunci când ai doi şi cu vârste şi nevoi diferite fiecare zi devine un maraton. Te poţi oferi să mergi în parc cu copilul mai mare. Nici nu îţi dai seama ce uşurare înseamnă asta pentru mama.

Oferă un abonament la filme

Când ai o secundă liberă şi eşti extrem de obosit cea mai la îndemână opţiune de relaxare este să te uiţi la un film/serial. Fie că este hbo go sau netfix sau alt serviciu, va fi ceva foarte apreciat de către o mamă, care nu are alte mijloace de a se destinde.

Cumpără o pijama sau o pătură frumoasă

O mamă sta mult prin casă şi viaţa ei este destul de inconfortabilă aşa că va aprecia mult tot ceea ce o va ajuta să se simtă mai îngrijită sau mai confortabil. Iar o pătură moale, frumoasă, călduroasă sau un costum de casă care să o facă să arate decent sunt potrivite.

O vizită la spa

Nimeni nu o mai răsfaţa pe o mamă, aşa că o vizită la spa poate să fie exact ceea ce are nevoie. Va putea sta deoparte de problemele zilnice, vor exista oameni care o vor învăţa să îşi aprecieze iar corpul altfel decât că sursa de hrană sau cărăuş. 

Scoate-i pe toţi din casă

Dacă poţi, fă un tur de forţă şi scoate-i pe toţi din casa pentru o zi – pe copii, pe soţ, pe mătuşi şi vecini. Las-o să simtă că este o zi în care nimeni, dar nimeni, nu mai cere nimic de la ea. Spune-i că nu cumva să o folosească făcând curat în toată casa sau 7 feluri de mâncare. Acea zi este numai pentru ea!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!