Sari la conținut

Ce poţi face dacă îţi e dor de viaţa dinainte de a fi mamă?

Noi, ca societate, suntem foarte duri cu noile mămici – ne aşteptăm să lase cu zâmbetul pe buze tot ceea ce le caracteriza înainte şi să cânte triluri de fericire în timp ce sunt nedormite, nemâncate, izolate şi sub un bolovan uriaş de stres. 

Atitudinea aceasta poate să te doboare, pentru că vine din partea tuturor, dar nu este obligatoriu să vină şi din partea ta. Este normal să îţi lipsească fostul tău „eu”, este normal să te preocupe şi ce se întâmplă cu tine. Aşa că uite ce trebuie să faci:

Fă duș. Zilnic. Da, atunci când bebeluşul doarme, chiar dacă ţi se pare că îl auzi în permanenţă că plânge. Nu plânge, este doar sistemul tău nervos suprasolititat care îţi joacă feste. Închide apa pentru o secundă şi vei vedea.

Foloseşte machiaj. Dacă obişnuiai să te machezi continuă să o faci. Asta îţi va da o stare de bine. Mai ales că cearcănele sunt vizibile şi de pe Lună. Chiar nu trebuie să renunţi la tot. Poţi să îl ţii pe bebeluş în braţe şi să îl pupi chiar dacă eşti dată cu ruj şi cu apă de toaletă.

Ia-ţi soţul în oraş, seara. O seară se poate, găseşti tu o soluţie. Poate vine o bunică din alt oraş, poate găseşti o bonă. Chiar şi dacă soţul te enervează în cea mai mare parte a zilelor. S-ar putea să îţi schimbi părerea după ce bei două pahare de vin şi râdeţi un pic.

Întoarce-te la lucru. Nu este nimic în neregulă dacă simţi că nu eşti făcută să stai acasă cu anii şi să schimbi scutece. Mergi la muncă, umple-ţi bateriile şi vino acasă mai zâmbitoare.

Întâlneşte-te cu vechile prietene. Este obligatoriu. Mergi fără bebeluş. Şi nu vorbi prea mult de el. Mai bine vorbiţi despre ce înseamnă să fii singur, fără obligaţii. Discută problemele lor, că pe ale tale le ştii prea bine.

Ascultă muzica ta preferată. Chiar nu este obligatoriu să îi pui bebeluşului cântece de leagăn sau numai cântece pentru copii, decât să simţi că nu le mai poţi auzi încă o clipă. Ascultă muzica ta preferată, o va aprecia şi el.

Mergi în locurile în care îţi plăcea să mergi şi înainte. Chiar nu trebuie să te izolezi. Poţi ajunge şi acum într-o librărie sau într-o cofetărie din centru. Ia un sistem de purtare şi libertatea ta de mişcare va fi mai mare.

Terapia filmelor. Nu te simţi vinovată dacă te uiţi la un film pe gustul tău. Când sunt mici bebeluşii nu realizează că există un televizor, nici gând să fie atraşi de el. Nu va deveni dependent. Dar tu ai putea evada pentru o perioadă, dacă vezi un film care îţi place. Poţi relua lista de filme favorite, este mai sigur aşa.

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!