Sari la conținut

Ce-și doresc bărbații

În cazul în care ați răspuns cu băutură și femei, aflați că orice bărbat (și femeie) care are un viciu (=Deprindere de a face fapte rele; obicei urât, patimă rea -dex), respectiv băutură, femei, jocuri de noroc, mâncatul sau cumpărăturile compulsive, dar și altele suferă de un anumit tip de dependență, de scurtcircuitarea sistemului natural de recompensă cu care ne naștem.

Prezentul articol are în vedere persoane cu obiceiuri sănătoase de viață.

Acum vreo câțiva ani buni, pe când nici măritată nu eram și nici copii nu aveam, a venit Cris acasă de la serviciu și mi-a spus:
– Vreau să-mi iau o chitară să mă apuc să învăț să cânt. Am nevoie să fac ceva să mă relaxeze. Sunt stresat și am nevoie să ies din starea asta.
– Păi, tu nu știi să cânți la chitară. Ce treabă ai tu cu chitara? Tu ești programator.
– O să învăț de pe Youtube. Acuma, totul e pe internet. Îmi iau cea mai ieftină chitară și văd ce iese.

Așa a început totul. Primul lui hobby din viața de cuplu. A zdrăngănit la chitară vreo câțiva ani buni. De obicei seara, după serviciu, în singura cameră mobilată de pe-atunci, adică în dormitor, înainte de somn. Nu puteam sta în calea fericirii lui, nu? Până la urmă, nu despre asta este vorba în iubire și dragoste nebună? Să-l accepți pe celălalt cu tot cu nevoia lui de relaxare și împăcare?

De bine ce începuse să falseze din ce în ce mai puțin, să-și dea drumul la mână și acorduri, să cânte Andrii Popa și Dunas (cântec portughez la fel de vechi și renumit ca Andrii Popa, doar că unul e despre haiduci și celălalt despre iubiri în dunele de nisip, na, fiecare cu ce-l doare) aproape fără nici o greșeală, s-a născut Andre.

Cum să mai cânți la chitară când nevasta e chioară de somn și bebelușul urlă din toți rănunchii. Păi pleci de-acasă mai ceva ca Andrii Popa prin dunele portughezilor.

Timpul a trecut, nivelul de stres a crescut, nevoia de relaxare și mai mult. Chitara nu mai satisfăcea la același nivel, așa că, s-a trecut la nivelul superior: golf.

– Tu nu știi să joci golf. De când îți place ție golful?

– Din totdeauna, doar că nu aveam cu cine juca. Acuma mi-am găsit prieteni cu care joc. Mă relaxează, sunt mereu aproape de pădure, atâta liniște.

L-a ținut și asta cu golf-ul până a plecat coechipierul din țară de-am rămas cu crosele, mingile și pantofii speciali prin garaj, de mă enervează numai când le zăresc prăfuite.
– Tu nu mai joci golf? Atâta stres, haine, papuci, crose, și-acuma?
– Nu mai am cu cine juca. Mie-mi place în continuare.
– Îhîîîîî………

De trei săptămâni, e la alt nivel. Sailling, adică mersul cu barca pe apă. Atâta știu, atâta vreau să știu. Apa nu mă fascinează decât să o beau chioară sau în cafea neagră. Ce am priceput este că pentru a te plimba cu barca îți trebuie carnet și-atunci, ai nevoie de 3 săptămână de cursuri să citești vremea în stele, temperatura în stropii din valuri și să știi să dai primul ajutor în caz că vine iceberg-ul peste tine. Apoi, încă o săptămână să te pregătești pentru examenul teoretic, apoi un weekend să dai examenul practic și apoi, ta-tammmm – o săptămână în Grecia cu băieții pentru relaxare completă.

Băiii, numai cine nu a fost pe apă nu știe cum e.
– Tu știi cum e barca aia pe dinăuntru?
– Nu. Dar mie nu-mi plac bărcile.
– Păi nu ai văzut cum e.
– Încerci să mă convingi să-mi placă?
– Eu îți zic că dacă ai veni, ai vedea că o să-și placă. Imaginează-ți: liniște, valuri, soare și-atât.
– Imaginează-ți: doi copii, vor la mami, ce facem cu ei?

Ei bine, asta-i diferența majoră între bărbat și femeie.

Bărbatul când are un hobby, numai asta vede până-n partea cealaltă de tunel.
Femeia când are un hobby, vede în primul rând copiii, cina, curățenia, vizita la mama, ceva treburi pentru serviciu, telefonul important către prietena cea mai bună. Se numește gândire de tip piramidal. N-ai să vezi femeia moartă de somn să se ducă direct la somn. Până la somn mai sunt rufe de spălat, bucătăria de curățat, copiii de culcat, poate chiar un duș de făcut.

Bărbații când se întâlnesc pot vorbi ore întregi despre hobby-urile lor. Pentru că ei au hobby-uri active. Luminița de la capătul tunelului e ditamai farul cu halogen.

(…)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!