Sari la conținut

Cel mai important sfat pentru părinți, oferit de mama ai căror copii au cariere impresionante

Parentingul este foarte greu, așa că nu este de mirare că mereu căutăm sfaturi și trucuri care să ne ajute să ne creștem copiii cât mai bine.

Orice părinte își dorește să-și crească prichindelul pentru a deveni un om de succes, lucru pe care Esther Wojcicki, autoarea cărții Cum să creșteți oameni de succes și mamă de trei fiice a împărtășit recent cel mai important sfat de parenting.

La 81 de ani, Wojcicki are trei fiice adulte, care au cariere de succes — Susan este CEO-ul YouTube, Anne este co-fondatorul și CEO-ul 23andMe, iar Janet este profesor de pediatrie la Universitatea din California, San Francisco. În calitate de expert în educație parentală, Wojcicki consideră că lecțiile simple pot avea rezultate impresionante.

Potrivit lui Wojcicki, există o mare greșeală pe care a observat-o la mulți părinți, iar sfatul ei pentru aceștia este următorul: nu mai faceți totul pentru copiii voștri! Pentru mulți dintre părinți, ideea că ar trebui să-și ajute copiii cât mai mult pentru a reuși în viață pare destul de logică, dar tipul de parenting elicopter poate fi, de fapt, dăunător dezvoltării copilului.

► Citește și: Părinte elicopter? Nu, mersi!

Cel mai important sfat pentru părinți, oferit de mama ai căror copii au cariere impresionante: „Nu faceți pentru copiii voștri nimic din ceea ce pot face ei înșiși. Și, mai mult, nu mai îndepărtați orice obstacol din calea copiilor voștri, pentru că nu așa este viața în lumea reală. Este greu să-i vedem pe copiii noștri luptându-se și uneori eșuând, dar doar așa vor învăța și se vor dezvolta."

Desigur, este important să creezi un mediu în care copiii tăi să vină la tine și să-ți ceară ajutor, dar este, de asemenea, esențial să ai încredere că micuțul tău poate face lucrurile pe cont propriu.

„Când ai încredere în copiii tăi că pot lua singuri propriile decizii, ei încep să se simtă mai implicați, mai încrezători și mai responsabili”, spune Wojcicki. „Și odată ce se întâmplă asta, nu există nicio limită pentru ceea ce pot realiza”, adaugă ea.

Metoda lui Wojcicki este „Eu fac, noi facem, tu faci” – îndrumă-ți copilul și apoi lasă-l să facă singur.

La sfârșitul zilei, este important să-i lași pe copiii tăi să se confrunte cu provocările și eșecurile. Crede în capacitățile copiilor tăi, astfel încât aceștia să creadă în ei înșiși.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!