Sari la conținut

Cu piticii in masina

Cand plecam la plimbare, in excursie, in vacanta cu piticii este bine sa ne gandim din timp la tot ce se poate face astfel incat sa nu se plictiseasca si sa planga,iar drumul sa fie compromis.

In primul rand, nu uitati sa luati jucariile preferate cu voi. Asta ii va ajuta inclusiv sa doarma pe drum. Eu folosesc o smecherie: tin in masina jucarii pe care le schimb periodic (daca le vad tot timpul se plictisesc de ele). De asemenea, am diverse jucarioare noi, pe care le dau piticilor chiar in timpul calatoriei, dar numai in momentul in care este evident ca este necesara detensionarea atmosferei. Cand se plictisesc, cat sunt iritati, cand nimic nu le mai convine. O surpriza nu strica niciodata, si bucura pe toata lumea!

In al doilea rand, luati carti pentru drum. Uneori, cateva carticele fac minuni (mai ales daca au legatura cu drumul parcurs: animale, trenuri, masini, povesti unde apar paduri).

In al treilea rand, luati un CD cu muzica pentru copii sau cu povesti pentru copii. Le plac foarte mult celor mici, se calmeaza, tac si asculta.
 
Exista insa si diverse jocuri pe care le puteti juca astfel incat sa nu se plictiseasca: de la vechiul si mereu amuzantul FAZAN (un jucator spune un cuvant, urmatorul spune alt cuvant care incepe cu ultimele doua sunete ale primului cuvant tren-energic-icter..);  antrenati-va atentia si spiritul de observatie - cine vede primul un caine alb, un cal negru, o masina rosie etc.;

Toate acestea fac drumul mai usor, mai placut si transforma calatoria intr-o bucurie pentru toti, dar mai ales pentru cei mici.  Antoaneta Smaranda www.piticidarvoinici.wordpress.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!