Sari la conținut

Cum faci curat în camera copilului în 4 pași simpli

Ordine și curățenie într-o cameră de copil... pare o misiune imposibilă, nu?! Cei mici au darul de a trasforma dormitorul lor într-un haos total: piese de lego, puzzle-uri, mașinuțe, păpuși, căți cu povești, palstelină, șosete, hăinuțe aruncate, cuburi și lista poate continua la nesfârșit. Iată patru recomandări care te pot ajuta să schimbi atmosfera din camera prichindelului și să restabilești ordinea.

Copiii au capacitatea de a răscoli totul în câteva minute. E suficient să pleci în bucătărie cât să-ți prepari un sandviș ori o cafea la filtru, iar ei își transformă dormitorul într-un adevărat câmp de luptă. Psihologii spun că „dezordinea” face parte din procesul de dezvoltare al celor mici, însă nu poți lăsa haosul să câștige teren, nu? Iată 3 trucuri simple care te pot ajuta să faci curat în camera copilului tău:

1. Coșuri cu jucării

Cu cât într-un spațiu există mai multe lucruri, cu atât mai mult timp trebuie să investești în menținerea curățeniei. De aceea, limitarea numărului de jucării va face o diferență semnificativă legată de orele petrecute pentru a face curat. Cum poți obține acest lucru? Grupează jucăriile în câteva coșuri de plastic. Lasă-i un coș cu jucării, iar pe celelalte pune-le într-un loc ferit de vedere. Rotește coșurile între ele, când cel mic se plictisește.

2. Etichete pentru coșurile cu jucării

Etichetele îți pot fi de mare ajutor mai ales că îl poți implica și pe cel mic să păstreze ordinea în camera lui. Poți transforma strângerea jucăriilor într-o activitate captivantă pentru el dacă, de exemplu, printezi fotografia ultimei capodopere Lego pe care a făcut-o și o lipești pe coșul în care stau piesele de construcție.

3. Rafturi la înălțime pentru haine

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca cel mic să umble în haine și să răscolească tot ce găsește în șifonier? Pare amuzant, până în momentul în care trebuie să așezi din nou toate lucrurile. De aceea, este indicat să ții hainele împăturite pe rafturile la care nu ajunge, pentru ca cel mic să nu le tragă pe jos, în timp ce încearcă să se îmbrace.

4. Tehnologia salvează... curățenia!

Cu atâtea jucării împrăștiate peste tot, este important să păstrezi camera copilului cât mai curată, fără praf care poate provoca tot felul de alergii. Dacă s-ar putea aspira zilnic... Dar se poate, cu ajutorul tehnologiei! Poți apela la un nou partener care se va dovedi un real ajutor pentru ca tu să scapi de grija prafului și a mizeriei în fiecare zi: Robotul Roomba Seria 800 stabilește noi standarde pentru o curăţare revoluționară de calitate. Datorită sistemului performant de curăţare AeroForce ™, tehnologia de curăţare Roomba 886 a devenit cu până la 50% mai eficientă. Putere de aspirare cu până la 5 ori mai mare este suplimentată de extractoare de cauciuc cu caneluri, care aspiră praful eficient, dar şi murdăria brută sau foarte fină din toate tipurile de pardoseli și covoare.

Află mai multe despre tehnologia care îți poate fi de mare ajutor dar și despre trucuri prin care îi poți implica pe cei mici în curățenia casei accesând următorul link: irobot.suntmamica.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!