Sari la conținut

Cum îţi dai seama că bona ta nu este cea potrivită?

Ai vrea, atunci când ai o bonă nouă să stai toată ziua undeva ascunsă, ca să o poţi vedea ce face – oare se poartă bine cu copilul, oare, respecta programul pe care i l-ai spus astfel încât copilul să fie bine îngrijit, oare cum se comportă în momentele un pic mai tensionate, reuşeşte să rămână calmă şi caldă tot timpul?

Din păcate nu putem face asta. Însă ştim, în acelaşi timp, că nu ne putem baza numai pe recomandări, din ce ne povesteşte copilul nu prea ne dăm seama, nu ne putem baza strict numai pe ce povesteşte ea. Şi atunci cum să ne dăm seama dacă este o bonă bună pentru copilul nostru?

Ei bine, există câteva semnale de alarmă. Şi ar trebui să acţionăm imediat ce le vedem:

Nu îţi povesteşte prea multe despre ce au făcut. Desigur că tu vrei să afli cât mai multe din ziua pe care nu ai petrecut-o cu copilul tău. Şi bona ar trebui, în mod normal, să îţi povestească tot felul de lucruri. Dacă nu o face poate însemna că are ceva de ascuns sau că nu este prea sociabilă. Oricum, nu ar trebui să simţi că îi scoţi cu cleştele cuvintele din gură.

Nu respectă regulile tale. Tu şi bona ta nu trebuie să aveţi neapărat aceeaşi opinie despre creşterea copiilor. Însă dacă ai dat anumite reguli şi indicaţii trebuie ca ea să le respecte. Desigur că îi poţi asculta părerile şi să înveţi din ele, mai ales că un copil se schimbă foarte mult în timp, însă asupra lucrurilor de bază, cum ar fi somnul, mâncarea, ieşitul afară trebuie să vă înţelegeţi.

Întârzie adesea sau are un alt program. Îţi trebuie o bonă pe a cărei prezenţă să te poţi baza. Dacă nu poate îndeplini nici măcar această cerinţă de bază este posibil ca şi alte lucruri să îi iasă prost.

►Citește și 8 persoane de care ai nevoie ca să crești un copil mic

Copilul arata neobişnuit de murdar / neîngrijit. Desigur, nu este bine să te aştepţi să ai un copil că scos din cutie. Copiii se joacă şi se murdăresc. Însă nu trebuie să îl găseşti cu scutecele neschimbate sau cu mâncare de la prânz pe degete. Un alt semn sunt loviturile. Copiii aleargă şi se lovesc, însă prea multe lovituri pot indica şi faptul că nu a fost suficient de atentă la el.

Copilul este mereu flămând, obosit. Acestea sunt semne fie că nu mănâncă cum trebuie, fie că nu se odihneşte atunci când ar trebui. Îl ştii pe copil cum este la o anumită oră atunci când îşi petrece timpul cu tine. La fel ar trebui să fie şi atunci când stă cu bona.

Poveştile ei nu îţi sună bine. Parcă sunt unele neconcordante în ceea ce îţi spune. Nici nu poţi spune exact despre ce este vorba, însă intuiţia îţi trage un semnal de alarmă. În acest caz nu mai sta pe gânduri, ai nevoie de o persoană în care să ai încredere.

Tu ce alte semne crezi că mai există?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!