Sari la conținut

Cu prichindeii la hotel! Metode de adaptare pentru o vacanță reușită

Nu este deloc uşor să stai într-un loc nou atunci când ai copii. Iar dacă acel loc nou este o cameră de hotel atunci lucrurile pot deveni şi mai complicate din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a apropierii mari cu tot felul de străini. Uite câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o viaţă mai uşoară şi să ajungi să te bucuri şi tu de vacanţă:

La venire

Cum aţi ajuns în locul în care v-aţi cazat este bine să trimiţi tatăl afară pentru câteva ore împreună cu copiii. Se vor distra ei fără tine, dar asta îţi va garanta posibilitatea de a te distra şi tu în viitor. Profită de timp ca să pui fiecare lucru la locul său, astfel încât să ştii de unde să-l iei atunci când ai nevoie de el. Verifică un pic camera şi din punct de vedere al siguranţei. Uită-te pe sub pat să nu fi rămas ceva de la vizitatorii anteriori care să poată fi băgat în gură. Ar fi bine dacă ai avea de acasă şi siguranţe pentru prize sau colţurile ascuţite ale meselor.

Dormitul

Copiii se acomodează greu cu dormitul într-o altă încăpere. Ar ajuta mult dacă ai avea un pătuţ portabil pe care să-l fi luat cu tine de acasă. Mai pot fi de ajutor şi jucăria favorită sau un carusel cu a cărui muzica s-a obişnuit. 

Cu toate aceste precauţii este posibil să nu mai poţi păstra programul de somn chiar ca acasă. Dacă copilul se împotriveşte şi nu vrea deloc să adoarmă nu insista pentru că veţi termina amândoi nervoşi. 

Spaţiul

Ar fi minunat dacă aţi putea lua un apartament sau măcar două camere care să comunice uşor. Într-un spaţiu mic este greu să te descurci atunci când ai copii. 

Dar chiar dacă este spaţiul mic ţine cont de regulă de aur – un spaţiu în care este ordine este mult mai uşor să te descurci decât în unul în care nu este. 

Relaxare

Sigur că au mâncat la masă, însă mereu mai vor o gustare. Aşa că este bine să ai la îndemână câte ceva, chiar dacă nu ai bucătărie.

Nu uita de tine, mai ales dacă nu vrei să adormi de la ora 8. Ia o carte, adu o sticlă de vin, ce crezi că îţi face plăcere. 

Nu pleca de acasă fără jucării. Copiii trebuie să aibă ceva de făcut ca să nu te aducă la pragul disperării. Dar nu lua Lego, doar vrei şi tu să te relaxezi, nu să stai mai mult pe burtă ca să le vânezi de sub mobila.

Hotelul

Alege un hotel care are măcar ceva conceput special pentru copii pentru că nu este întotdeauna o opţiune să fiţi plecaţi. Poate să fie un spaţiu de joacă, o piscină, un club. 

Alege o cameră cu balcon. Este imposibil să dormi cât dorm copiii şi aţi vrea să staţi şi voi de vorbă fără să îi treziţi. Alegeţi o cameră cu balcon și ca să vă simţiţi mai puţin închişi în casă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!