Sari la conținut

Cum poți hrăni o familie de 5 persoane cu doar 200 de lei pe săptămână? Trucurile unei mămici descurcărețe

Când vorbim despre o familie cu trei copii, cheltuielile casei sunt extrem de costisitoare. Și, de obicei, mama este cea care se ocupă de bugetul familiei, mai ales în ce privește hrana. Este și cazul lui Danielle Ross, o mămică de 30 de ani din Marea Britanie, care reușește să hrănească o familie de cinci persoane cu doar 200 de lei pe săptămână. Ea a povestit despre trucurile sale de economisire pe reţelele sociale; pe Facebook de pildă, este urmărită de peste 22.000 de persoane.

Deși nu comparăm nivelul de trai din Marea Britanie cu cel din România, trucurile pe care o mămică din Colchester le folosește pentru a cheltui cât mai puțin pe hrană se pot fi aplicate și la noi în țară.

Potrivit Daily Mirror, Danielle Ross cheltuie doar 38 de lire sterline (circa 200 de lei) săptămânal, în condiţiile în care familia ei este formată din cinci persoane. Mămica a povestit despre trucurile sale de economisire pe pagina sa de Facebook și și-a câştigat titlul de ”Regina Economisirii” (Saving Queen).

Danielle are 30 de ani şi lucrează ca recepţioneră la un spa, iar soţul ei, David Ross, are 35 de ani. Împreună au trei copii. ”Dacă nu îmi stabileam un buget maxim de cheltuieli, aş fi ajuns să cheltuiesc 600 de lire sterline lunar. Prietenii mei cheltuiesc atât de mult”, a explicat tânăra mamă celor de la Daily Mail.

Mămica descurcăreață oferă câte o liră copiilor - Ollie, care are opt ani şi gemenelor de cinci ani Sam şi Max când merg la cumpărături, astfel încât şi ei să înţeleagă valoarea banilor. Şi soţul trebuie să se supună regulilor: el nu are voie să cumpere preparate mai scumpe de trei lire sterline de la lanţurile de hipermarketuri şi trebuie de asemenea să ducă un prânz la pachet de acasă la muncă.

►Citește și Cum îi înveți pe copii valoarea banilor? 6 sfaturi de la o mamă milionară

Cuplul speră ca astfel să economisească suficienţi bani pentru a cumpăra o casă; prin economisirea a 780 de lire sterline anual ar putea să atingă acest obiectiv. Danielle Ross spune că reuşeşte să economisească şi când vine vorba de mâncarea câinelui, Chester: ”Chester mănâncă hrană uscată dimineaţa şi pate pentru câini alături de hrana uscată seara.Cumpărăm toată mâncarea câinelui dintr-o lună cu 25 de lire sterline; folosim câteva cupoane de reducere primite într-o revistă a producătorului de mâncare”.

Danielle Ross încearcă să îşi şi scoată copiii în oraş pe cât de des este posibil. Refuză însă să meargă într-un loc în care să nu poată folosi un voucher de reduceri.

Iată care sunt recomandările pe care Danielle Ross le promovoează în rândul mămicilor care vor să economisească:

1. Gătiţi împreună cu copii. Este mult mai probabil ca ei să mănânce preparatele, dacă au fost martori la pregătirea lor şi ştiu ce conţin acestea.

2. Nu vă abațeti niciodată de la lista de cumpărături.

3. Staţi departe de oferte! E mai profitabil să cumperi produse care aparțin brandului propriu al magazinului / hypermarketului în care vă faceți, de obicei, cumpărăturile.

4. Nu uitați să vă luați pachet când mergeți la job! Puteţi să economisiţi astfel banii pe care i-aţi cheltui zilnic pentru cumpărarea prânzului.

Foto: KidSpot; Facebook 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • DAN

    CUM ADICA HRANESTE 5 PERSOANE?....IL HRANESTE SI PE SOT?....UN BARBAT NORMAL ISI HRANESTE EL SOTIA SI COPIII....ASTA E CEL MAI PAMPALAU....

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!