Sari la conținut

Cum să supravieţuieşti zborului cu copiii

Zborul cu copiii este un lucru care îi îngrozeşte pe mulţi. Atât pe cei care au copii cât, mai ales, pe cei care nu au copii :).

Pe vremea când nu aveam copii mă rugam la Dumnezeu să nu nimeresc într-o zonă cu copii în avion. Mai ales pe zborurile lungi. Mi se părea absolut îngrozitor să aud toate urletele acelea, despre care ştiam cu siguranţă că urmau să apară. Acum însă sunt absolut relaxată pentru că înţeleg părinţii şi înţeleg copiii. Şi uneori cea mai mare temere a noastră nu e că nu vom reuşi să oferim suficiente activităţi copilului în timpul zborului, ci că îi vom deranja pe ceilalţi pasageri.

În plus, un zbor nu e chiar acelaşi lucru cu un drum cu maşină. Dacă mergi cu maşina şi cel mic devine nemulţumit, tragi pe dreapta, dai copilul jos, îl alergi, te joci cu el şi apoi, când e mai binedispus, porniţi din nou la drum. Cu avionul lucrurile stau altfel. Dacă ai luat un zbor până la Londra, nu prea poţi să te hotărăşti pe la jumătate să opriţi şi în Praga, pentru că cel mic urlă din tot rărunchii. V-aţi urcat, trebuie să rezistaţi până la capăt. Şi ce faceţi dacă zburaţi până în Thailanda sau în Republica Dominicană? Cunosc părinţi care se înfioară doar la gândul că ar putea face asta, sau alţii care pur şi simplu şi-au şters ţările exotice din vocabular.

Recunosc, nouă ne place să călătorim şi nu am putea concepe să renunţăm la asta, aşa că ne-am pus la punct tot felul de tertipuri care să ne ajute să ajungem la destinaţie nu doar cu bine, ci şi cu bună dispoziţie, gata să ne începem vacanţa cu dreptul.
Iată câteva lucruri care ne fac nouă viaţă mai uşoară.

►Citeşte şi Sugestie de călătorie cu cei mici – Statele Unite ale Americii

Mâncare. Un copil sătul e un copil fericit. Dacă îl roade burtica de foame sigur va fi indispus. Având în vedere că veţi sta mai întâi ceva timp în aeroport, apoi câteva ore în avion ar fi bine să îi pregătiţi câte ceva din gustările lui preferate. Dacă aveţi un copil veţi putea trece de securitate cu apă şi mâncare pentru el, prin zona specială pentru copii. Drept urmare, luaţi-i ceva bun, mai ales că mâncarea va fi utilă şi la decolare şi la aterizare când presiunea ar putea să pună probleme urechilor celor mici. Mai mult, mâncarea din avion s-ar putea să nu fie chiar pe gustul lor, aşa că plecând cu ceva de acasă s-ar putea să evitaţi situaţii de foame acută şi, deci, indispoziţie :).

Somn. Încercaţi să plecaţi la orele de somn ale copilului. Ştiu, avioanele zboară când vor ele, nu când vrem noi, dar cu puţină planificare din timp (noi ne-am luat biletele spre Franţa, spre exemplu, din ianuarie pentru iunie), poate aveţi noroc să nimeriţi o oră de prânz sau de noapte. Asta, bineînţeles, pentru destinaţiile unde zboară mai multe companii aeriene (că de exemplu la Barcelona zboară Wizz Air, Blue Air şi Tarom, deci cresc şansele că una dintre ele să zboare când va doriţi). Aşa cel mic va dormi o parte dacă nu tot drumul şi toată lumea va fi fericită (inclusiv vecinii de pe locurile din faţa şi din spatele vostru).

Cărţi. Dacă cel mic e pasionat de cărţi, luaţi câteva pe care le veţi putea răsfoi probabil de mai multe ori în timpul zborului. Sofia adoră poveştile şi imaginile din cărţi, deci drept urmare mereu câştigăm cu asta. Dacă nu e pasionat de cărţi în mod normal, puteţi să încercaţi totuşi cărţile speciale de la Usborne, care sunt interactive, cel mic putând descoperi singur tot felul de lucruri interesante în ele, în loc să citiţi poveşti care i se pot părea plictisitoare.

(…)

Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!