Sari la conținut

De ce este plin de poze cu bebelusi pe Facebook?

Cei care folosesc Facebook au putut constata ca reteaua de socializare este plina cu imagini de bebelusi. Chiar daca pozele cu bebelusi au fost mereu prezente pe paginile retelei sociale, in ultima perioada se poate vorbi despre o explozie. De ce?

Una din explicatii pleaca de la un trend impus de vedete care folosesc paginile de Facebook pentru a anunta sarcini, nateri si pentru a publica primele poze cu nou-nascutii. Daca vedetele o fac, de ce sa nu o faca si omul obisnuit, mai ales ca aceasta retea de socializare ofera o egalitate de sanse si de expunere pentru fiecare utilizator?

Potrivit unui studiu mamele posteaza cele mai multe imagini cu bebelusul la primul copil. Al doilea copil nu mai are parte de aceeasi mediatizare. Detaliile din viata de bebe a primului copil sunt deseori postate pas cu pas pe Facebook, dar cel de al doilea copil, si urmatorii sunt "salvati".

Acelasi studiu a mai aratat ca pozele reale cu bebelusi primesc cele mai multe aprecieri din partea prietenilor virtuali sau a celor care vad poza, chiar daca nu cunosc nici copilul, nici familia acestuia, doar pentru ca cei mici si foarte mici sunt dulci si plac neconditionat oricui.

Aprecierile primite de o postare inseamna publicitate, iar publicitatea este magica asa ca mamele si familiile se bucura de aceasta notorietate virtuala, ba mai mult, o cauta. Iar fotografiile cu bebelusi sunt cea mai buna marfa.

Ceea ce trebuie sa stie mamele care decid sa publice pe Facebook poze cu bebelusul sau copilul lor este ca sunt necesare unele masuri de siguranta. Iti protejezi astfel si copilul si familia. Nu publica pas cu pas, unde esti si ce faci, nu publica niciodata poze cu bebelusul in piela goala indiferent cat ai fi de tentata sa faci asta. Lumea este, din pacate, plina de indivizi ciudati.

Nu exagera cu aceste fotografii pentru ca desi in primul moment place, limita intre placut si neplacut este foarte fina. O dovada ca prea multe poze cu bebelusi pot deranja este aplicatia UnBaby.me care elimina din newsfeed toate pozele cu bebelusi si toate pozele dulci. Peste 200.000 de utilizatori folosesc aplicatia.

Un alt detaliu pe care trebuie sa-l mentionam in acest context este ca numarul fotografiilor publicate pe Facebook cu bebelusi insotiti de mamele lor este triplu fata de numarul pozelor in care cei mici si foarte mici apar impreuna cu tatii lor.

Citeste si:

Mame pe Facebook 7 stiluri si cateva caracteristici

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!