Sari la conținut

Dragă tată, fă-i o poză soției tale! Fa-i poza acum, cu copilul. Mâine e prea târziu!

Dragă tată, știu că stai cu telefonul în mână chiar acum. Probabil că în majoritatea timpului liber faci asta, uitându-te la clipuri amuzante sau căutând cine știe ce gadget-uri. Dar eu te rog să îmi faci o favoare: fă-i o poză soției tale.

Fă-i o poză soției tale. Mamei copiilor tăi. Jumătății tale. Celei care se chinuie din toată ființa ei să fiți o familie liniștită și fericită.

Fă-i mai mult poze!

M-am uitat în telefonul meu zilele trecute și mi-am dat seama că am sute de poze cu soțul meu și cu bebelușul nostru, dar doar 2-3 cu mine. Poze cu ei când s-au văzut prima dată, poze cu ei doi dormind, poze cu ei când micuțul făcea primii pași, poze ei cu jucându-se. Cu mine? 2-3 în parc și 10 selfie-uri. Și știu, nu e decât vina mea. Sunt fie în spatele camerei, fie îi zic că sunt nearanjată și să o lase pe mai târziu.

Dar nu, nu mai trebuie să fie deloc așa. Trebuie să existe poze și cu mine. Trebuie să mă văd și eu, cu micuțul meu. Trebuie să am și eu aceste amintiri! Trebuie să fim cu toții, toți 3, așa cum suntem zilnic, așa cum învățăm zilnic lucruri noi, așa trebuie să rămânem și în amintiri.

Dragă tată, dacă și soția ta este ca mine, fă-i poze. Diseară, când o vei surprinde citindu-i copilului, fă-i o poză.

Fără să o anunți.

Fără să se aranjeze.

Doar fă-i o poză.

Fă-i o poză în bucătărie, când îi dă piciului să mănânce.

Fă-i o poză când îl spală  în cădiță.

Fă-i o poză când îl alăptează, dacă mai sunteți la acest capitol.

Fă-i o poză când e supărată că micuțul face febră.

Timpul trece cât ai clipi și, zi după zi, piciul din fața ta e cu un pas mai aproape de a fi om mare. Îninte să ne dăm seama, își strânge jucăriile din coș și în clipa următoare pleacă la facultate.

Fă-i o poză!

Mâine-poimâine nu ne rămân decât amintirile și fotografiile bine alese, așa că ocupă-te tu să păstrați toate amintirile, cât mai multe emoții!

Fă-i o poză să îi arăți micuțului cât de iubit este. Fă-i o poză să îi arăți ei cât de mult se îngrijora. Fă-i o poză să îi arăți că e normal ca fiecare etapă să aibă grijile ei. Fă-i o poză să vadă cât de frumoasă e, chiar și nemachiată. Fă-i o poză chiar dacă e în pijamale, cu unghiile nefăcute sau cu părul nespălat. Fă-i o poză, pentru că asta e frumusețea! Asta este ce va rămâne!

Eu aveam 20 de ani când mama s-a dus. Nu mi-a rămas altceva decât pozele. Mă uit la poza în care stăteam cu capul pe poala ei, râzând. Măresc fotografia să mă uit la mâinile ei. Mă întreb adesea dacă și ale mele vor arăta la fel, în 5-10 ani.

Nu poți păstra astfel de imagini în selfie-uri.

Așa că fă-i o poză.

Știu că nu îți stă mintea tot timpul la asta, dar când îți amintești, fă-i o poză. Copilul și soția îți vor fi recunoscători.

Sursa

Sursa foto: Free pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Costel

    O poza mai putin "sugestiva" nu ati putut posta?

  • mirandaxx

    Daca ai sti ce penibila esti!

  • anca

    Cringe af, te-ai f.... ai ramas gravida, ai nascut si crezi ca esti speciala, pai nu esti, femeile nasc de cand lumea. Pun pariu ca esti genul de femeie ce isi scoate tatza in public sa alapteze in restaurant in timp ce altii mananca, esti penibila!

  • Calin

    Anca ce e rau sa alaptezi in public? daca ai vreo greata cand vezi un copil alaptat inseamna ca ai o problema care necesita tratament

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!