Sari la conținut

Elevii vor primi hrană în valoare de 2 lei pe zi

Guvernul a alocat 540 milioane de lei, bani ce vor asigura hrana pentru aproximativ 2 milioane de copii, prin intermediul programului laptele și cornul, precum și programul fructe și legume în școli, pentru anul școlar 2019-2020.

Suma va fi completată și cu bani primiți de la U.E., aproximativ 82 de milioane de lei. La un simplu calcul, hrana fiecărui elev alocată de Guvern va fi în valoare de 1,92 lei.

Produsele care pot fi oferite preșcolarilor și elevilor sunt:

  •  Lapte și produse lactate: lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf (iaurt, chefir, sana, lapte acru și alte sortimente de lapte fermentat sau acrit).
  • Fructe și legume: mere, struguri, pere, prune, morcov, păstârnac, sfeclă roșie, ardei gras, castraveți proaspeți.
  • Produse de panificație: corn sau baton din făină integrală, covrigi, biscuiți din făină integrală fără adaos de zahăr.

Conform legii, în timpul săptămânii, unui preșcolar sau unui elev i se va acorda gratuit 2 porții de legume și/sau fructe, 2 porții de lapte, o porție de produse lactate și 5 porții de produse de panificație, cu încadrarea în sumele alocate.

Deținuții vor avea mai mulți bani decât elevii și preșcolarii

Dacă pentru hrana fiecărui elev sau preșcolar Guvernul va aloca în jur de 1,92 lei pe zi, un deținut ar putea primi pe zi mai mulți bani pentru mâncare. Asta se va întâmpla în condițiile în care Ministerul Justiției va majora indemnizația de hrană pentru deținuți, ceea ce înseamnă ca un deținut va primi aproape 5 lei pe zi. Ministerul Justiției justifică acest lucru prin faptul că, potrivit legii, sumele de bani alocate pentru hrana deținuților se modifică dacă, prin inflație, prețul produselor alimentare depășește 5% de la ultima actualizare. Ultima dată, au fost majorate în luna septembrie 2018.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!