Sari la conținut

Excursie de o zi în apropiere de București – Tabăra de Sculptură de la Măgura, Mănăstirea Ciolanu, Ferma Dacilor și Crama Lacerta

Dimineața se arăta însorită și prevedea o zi bună atunci când ne-am apucat să ne facem coșul de picnic pentru o super plimbare în natură. Am pus de toate, nu am uitat păturica (spre deosebire de plimbarea până la Rezervația de Zîmbri, unde am fost nevoiți să folosim eșarfa mea), haine de schimb (nu poți ști niciodată), apă, suc de portocale și olița portabilă (nu putem pleca nicăieri fără ea).
 
Apoi ne-am urcat în mașină și am luat-o la drum spre Tabără de Sculptură de la Măgura. Până acolo, din București, faceți cam 1 oră 45. Noi am luat-o pe A3 și am ieșit la un moment dat spre dreapta. Am folosit Waze-ul, ceea ce, bineînțeles, vă recomandăm și vouă :). După ce treceți de Mizil, drumul este strâmt și cu foarte multe curbe, și de aceea faceți și atât de mult.

Tabăra de Sculptură de la Măgura

Tabăra de Sculptură de la Măgura e fix lângă Mănăstirea Ciolani, iar spațiul de parcare este amplu. În plus, nu este nici un drum prea circulat, așa că mulți își lăsaseră mașinile pe marginea drumului și nu deranjau de nimeni.  Terenul aparține, de altfel, mănăstirii, însă este în concesiune către stat.
 
Tabăra de Sculptură este unică în Europa. A fost creată în 1970 de sculptorul Gheorghe Coman și a durat timp de 16 ani, până în 1986. Aici au creat mai mulți artiști, fie liceeni, fie absolvenți ai Academiei de Arhitectură din București, un total de 256 de sculpturi. 

(...)

Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com

Sursa foto: Crestemsicalatorim.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!