Sari la conținut

Există “pentru tot restul vieții?”

“Scrii atât de frumos de soțul tău și el de tine. Să mai cred în “pentru tot restul vieții?”, mi-a scris Mira într-un mail în care îmi povestea de divorțul ei. Rămânea singură după 10 ani pe care îi dedicase soțului, nu aveau copii pentru că el nu a vrut, iar acum el era într-o relație cu o tipă care avea un copil de 10 ani. Ea simțea cât regretă timpul dat lui și deciziile luate până în momentul ăsta. Ea este singură și fără lucrul cel mai de preț pe care îl voise: copilul. 

I-am citit mailul și m-a trecut un val de tristețe. E una dintre multele femei care îmi scriu să le dau sfaturi despre relațiile dintre soți. Cele mai multe au ajuns pe blogul meu citind Există viață și după divorț.

Sunt atât de multe femei care nu mai cred în relații, în iubire sau bărbați. Și da, sunt și câțiva bărbați (tătici) care mi-au scris fix cu aceleași griji…
A găsi omul cu care să îți împarți viața pe termen lung este o loterie. Joci ruleta rusească și speri să fie bine la final.
Pentru mine un cuplu are nevoie de două lucruri pentru reușită, dincolo de iubire, respect  credință, chimie: comunicarea și sexul.
Fără comunicare sinceră și deschisă față de cel de lângă tine nu poți clădi un lucru real și de durată. Nu te poți aștepta ca cel de lângă tine să îți ghicească gândurile, temerile, angoasele, frustrările și să reacționeze așa cum îți dorești. Fără să aveți interese comune și aceași credință, lucrurile pot fi provocatoare.

Fii sinceră cu el și mai ales cu tine. Arătați-vă unul altuia cum sunteți încă de la început și ce anume vă face fericiți.
Nu vă gândiți “Lasă că îl schimb eu mai tarziu”. Când pleci de la ipoteza asta nu îl minți doar pe el, ci te minți pe tine. Nu îi poți cere celui de lângă tine mai mult decât poate da și nu îi poți cere ce nu poți face nici tu.
Așa că, alege de la început un om cu care să poți comunica pe orice subiect.

E foarte important să ...

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!