Sari la conținut

Un aliat pentru mame - Wahm Romania

Sub acest nume international, Wahm Romania, mai exact Work At Home Moms Romania, se ascunde o echipa dinamica si dedicata implementarii in Romania a acestui stil de viata: parintii care lucreaza acasa pentru o mai buna integrare intre munca si viata de familie. Am stat de vorba cu Elena Gorun, initiatoarea proiectului.  Elena Gorun se descrie astfel: "Sunt mama WAHM, sociolog si sustin cu ardoare stilul de viata traditional, sanatos si bine inradacinat in intelepciunea cea de peste vreme."
 
Ce este proiectul wahm, de cat timp s-a infiintat si ce isi propune?
Work At Home Moms Romania este un proiect initiat odata cu experienta frumoasa a maternitatii. Am demarat aceasta initiativa alaturi de sotul meu, Marian, dupa nasterea baietelului nostru, echipa a crescut intre timp si avem alaturi femei puternice si inspirate, mame dar nu numai.
Acesta este menit sa vina in intampinarea mamelor care doresc sa lucreze de acasa, part time, project based sau mamelor antreprenoare care fie au dezvoltat un business, fie doresc sa demareze unul.
Ne propunem multe, atat de multe, incat de cateva luni am initiat reprezentantele zonale si in alte orase. Dar, in mod clar, concis si consecvent, ne dorim sa crestem comunitatea mamelor care doresc sa imbine viata familiala cu cea profesionala.
Pentru mine, WAHM este un stil de viata.
 
Daca sunt mama si as vrea sa lucrez de acasa in ce fel m-ar putea wahm ajuta? Care sunt pasii de urmat?
In primul rand, te-as felicita calduros pentru initiativa.
Te-as indruma spre site-ul wahm.ro unde postam periodic joburile sau ofertele de colaborare pentru mamele care doresc sa lucreze de acasa. De asemenea, te-as invita sa urmaresti si forumul nostru: wahm.ro/forum unde am creat doua categorii: cerere si oferta a produselor/serviciilor mamelor wahm. Acestea isi pot expune la categoria "oferta" gama de produse, iar la categoria "cerere", atat alte entitati, cat si alte mame din comunitate pot solicita diverse servicii ale mamelor: croitorie, design etc.
Campania prin care indemnam mamele din comunitate sa se adreseze altor mame WAHM in primul rand pentru diverse oportunitati se numeste: "Let's make a match".
In cazul in care vrei sa materializezi propria idee de acasa sau ai deja una si vrei sa o cresti rotunjor, ar trebui sa ne scrii un mail frumos plin de energie pe contact@wahm.ro pentru a ne prezenta ideea ta si noi iti venim in intampinare cu idei de promovare, instrumente pentru vizibilitate, precum si tipuri de consiliere.
 
 
Ce domenii se preteaza cel mai bine la munca de acasa? Un exemplu de succes?
Orice proiect initiat de o mama WAHM poate fi dus la stadiul de afacere atat timp cat are la baza un mix alchimic intre pasiune, determinare, know how, indrumare, sprijin etc.
Cat despre tipurile de job, sunt foarte multe: de la fotografie, design, consiliere, marketing etc. Insa ne luptam prin initiativele si actiunile pe care le intreprindem sa atragem atentia autoritatilor dar si mediului privat pentru directionarea joburilor spre comunitatea noastra.
Exemple sunt foarte multe, puteti urmari pe forum mamele care isi prezinta minunatele proiecte.
 
Cum se rezolva conflictul legal intre munca de acasa si obligativitatea de a nu munci daca esti in concediu de maternitate?
Noi ne adresam mai multor categorii de mame. Voi enumera cateva: fara job, cu venituri minime, antreprenoare etc.
In ce priveste mamele aflate in concediul de maternitate, le putem oferi consiliere si indrumare pentru reorientare profesionala dupa terminarea concediului.
 
Care sunt viitoarele proiecte wahm?
Avem o serie de evenimente care pot fi vazute atat pe site, cat si pe pagina noastra de facebook: mentorat antreprenorial pentru mame, intalniri "Sunt mama WAHM si stiu sa..." in care mamele isi prezinta proiectele, seminarii de nutritie, un flash mob in Bucuresti si chiar o piesa de teatru.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!