Sari la conținut

Garderoba, după sarcină

Garderoba joacă un rol crucial pentru starea de bine a unei mămici! Indiferent de activităţile pe care le ai, vrei să te simţi feminină, frumoasă, dacă se poate chiar şi sexy! Ce nu trebuie să-ți lipsească din șifonier? Iată care sunt recomandările Marianei Romanică, consultant de imagine...

Cele mai mari transformări în viaţa unei femei, apar după ce devine mamă. Este un adevăr incontestabil, pe care l-am trăit la intensitate maximă prin proprie experienţă, când în urmă cu doi ani a venit pe lume David, minunea mea pe pământ.

Dar departe de frumuseţea maternităţii şi a noului statut, a fost intraga experienta vestimentară din timpul şi mai ales de după sarcina. Kilogramele în plus au fost o problemă tracatoare, pe care am gestionat-o cu răbdare şi perseverenţa, dar surpriza a venit când toate acele kilograme s-au topit.
Bustul mărit de la cupa B la cupa D pe perioada alăptării, care s-a transformat după un an în cupa C şi apoi într-o cupă B diferită cu totul de cea cu care mă obijnuisem eu 25 de ani, a fost prima situaţie pe care trebuia să o gestionez. Apoi, să nu uităm de mijloc şi şolduri, care niciodată nu vor mai fi la fel.

Studiind materiale de specialitate am descoperit că atunci când osul bazinului se măreşte pe perioada sarcinii, apar în acele goluri nişte cartilagii care după naştere se osifica, adăugând astfel, pentru totdeauna, câţiva centimetrii în plus, alături de ţesutul adipos specific sarcinii care se menţine în mare măsură pe perioada alăptării. În concluzie, nu mai arăţi niciodată „că înainte” pentru că într-adevăr corpul îşi schimbă puţin structură.
În cazul meu, mijlocul şi bazinul îngust sunt amintire!

Provocarea numărul trei este abdomenul. Muşchiul abdomenului se desparte, în stânga şi dreapta, pe măsură ce avansează sarcina. Apoi, după naştere, el trebuie lucrat intens pentru a-şi reveni. După doi ani, la mine încă se mai simte „gaura” de pe mijloc, aşa că singura soluţie este să stau tot timpul cu abdomenul încordat şi spatele perfect drept, pentru a arăta bine. Altfel, zona abdomenului este în permanenţă puţin bombată, ca atunci când bei multă apă de-odată.

Minunat, nu-i aşa? În condiţiile date, garderoba joacă un rol crucial pentru starea de bine a unei mămici! Indiferent de activităţile pe care le ai, vrei să te simţi feminină, frumoasă, dacă se poate chiar şi sexy!

Uite ce poţi să faci pentru a înveşti inteligent într-o garderobă în care să te simţi bine, după naştere, cu minim de efort!

1. Strânge toate hainele maternity pe care le-ai purtat cât ai fost însărcinată, pune-le într-o cutie şi ascunde-o undeva în spate, în dulap. Este mai degrabă o soluţie care previne instinctele noastre de a economisi, cu gândul că încă putem purta acele haine, până mai pierdem în greutate şi ni se vor potrivi din nou hainele vechi. În realitate, s-ar putea ca hainele vechi să nu ţi se mai potrivească niciodată (mie nu mi se mai închide în zona pieptului nici o cămaşă, jacheta, palton sau geacă din garderoba „veche”, chiar dacă hainele în sine sunt ca şi noi). Cumpără-ţi câteva piese vestimentare pentru măsura ta actuală, în care să te simţi bine şi să arăţi bine. Mental, este pasul numărul unu care previne şi depresia post natală, aşa că ia-l în considerare cu seriozitate!

2.Cumpără-ţi una sau două rochii petrecute, una neagră, alta colorată. Te vor salva în orice situaţie, mai ales că pe dedesubt poţi să foloseşti lenjerie modelatoare. Alege o lungime care să ţi se pară confortabilă atât pentru parc, cât şi pentru o ieşire în oraş cu partenerul tău. În plus, poţi alăpta, sunt foarte lejere şi le poţi purta atât cu încălţăminte cu toc, cât şi cu ceva comod, cu talpa joasă!

Rochia argintie poate fi o variantă pentru petrecerea de Revelion, cea colorată o soluţie versatilă şi veselă pentru ieşirile de peste zi, iar cea neagră soluţia ideală dacă deja ai început serviciul.

3. Bazează-te pe o pereche de jeanşi evazaţi, cu talie înaltă. Sunt soluţia ideală pentru a părea instantaneu mai suplă, indiferent că în partea de sus porţi un tricou şi un hanorac sau un top mai elegant. Sunt versatili, îi poţi purta atât cu o pereche de pantofi cu toc cât şi cu o pereche de tenesi, iar dacă găseşti o pereche de culoare bleumarin închis sau negru, se vor potrivi la absolut orice din garderoba ta!

4. Poartă lenjerie sexy! Ştiu, s-ar putea să fie nevoie să mergi la shopping, dar merită! Lenjeria sexy îţi va da încredere în tine şi-ţi va activa latura feminină. Hormonii maternităţii pot acapara cu totul latura ta senzuala şi sexy, dar acesta este un mod bun de a păstra echilibrul. Este doar un mod de a-ţi aminti că identitatea nu ţi-o dă nici copilul, nici activităţile zilnice, iar noul tău statut nu îl va anula pe cel anterior, ci îi va da doar o nouă însemnătate!

5. Jonglează cu decolteul, formă de clepsidra şi vestimentaţia! Poartă haine care să evidenţieze frumuseţea ta naturală! Evită rochiile de tip sac, topurile cu două mărimi mai mari sau jeanşii foarte largi. Încearcă să nu îţi transformi treningul şi colanţii în uniformă. Ştiu, ar fi comod, dar nu te vor ajuta deloc în momentul în care te uiţi în oglindă. Trebuie să te hrăneşti cu imagini pozitive, iar asta poate însemna un pulovăr cu decolteu în v, o vestă sau un cardigan pe deasupra şi un pantalon negru conic, purtat cu cizme până la genunchi.

(…)

Citește mai mult pe www.marianaromanica.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!