Sari la conținut

Idei de jocuri pentru prichindei, de Crăciun

Vacanța de iarnă este ocazia perfectă pentru ca cei mici să se joace mai mult, dar și pentru a petrece mai mult timp cu familia. Încurajează-ți copilul să lase dispozitivele media deoparte și să aibă alte activități, pentru a se bucura de sărbătorile de iarnă în familie.

Avem câteva idei de jocuri pentru cei mici, de Crăciun, iar toate au scopul ca prichindeii să petreacă mai mult timp cu oamenii pe care îi iubește cel mai mult.

Iată despre ce jocuri este vorba:

Lanțul de cuvinte

Cum se joacă?

Toți participanții trebuie să se așeze unul lângă celălalt, astfel încât să formeze un cerc. În sensul acului de ceasornic, fiecare trebuie să spună câte un cuvânt care începe cu aceeași litera cu care s-a terminat cuvântul anterior.

Pentru a adapta jocul la tematica de Crăciun, îți sugerăm să folosești cuvinte specifice sărbătorilor de iarnă, cuvinte precum: zăpadă, cadouri, Crăciun, magie, reni etc.

Acest joc încurajează creativitatea copilului, precum și îmbogățirea vocabularului.

Jocul de memorie

Cum se joacă?

Aranjează diferite obiecte sau ornamente de Crăciun pe o masă și acoperă-le cu o cutie sau cu un prosop. Înainte să le acoperi, lasă-le timp de 30 de secunde pentru a fi observate de participanții la joc. Fiecare jucător trebuie să noteze pe o foaie de hârtie câte obiecte își amintește dintre cele pe care le-a văzut. Câștigător va fi cel care a notat corect cele mai multe obiecte.

Vânătoarea de comori de Crăciun

Cum se joacă?

Ascunde câteva obiecte prin casă și oferă-i copilului câteva indicii, astfel încât să le poată găsi. Poți dezvolta jocul cum vrei, făcând o hartă, oferind premii câștigătorilor. Cel mai distractiv lucru pentru copii este să alerge dintr-un loc în altul în căutarea următoarei comori.

Să-l doborâm pe Grinch!

Cum se joacă?

Folosește mai multe cutii, de dimensiuni diferite, pentru a crea forma lui Grinch, personajul care este anti-Crăciun. Pictează cutiile în culoarea verde și lasă-i pe copii să le decoreze după cum doresc. Cu o minge de cauciuc moale, cei mici vor lovi cutiile, astfel încât să le doboare pe toate.

O idee interesantă de cadou pe care îl poți oferi de Crăciun întregii familii, fie că este vorba de copii sau chiar bunici, este jocul THE FUNNY BRAND al lui Alex Zamfir sau CelMaiBunTată, pe care îl poți găsi aici. Dacă vrei să te distrezi de sărbători, să râzi și să ai conversații frumoase cu cei dragi, găsești pe site-ul menționat anterior jocurile care te vor ajuta să faci toate aceste lucruri.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!