Sari la conținut

În atenția părinților! Alertă pe Litoral: E.coli în apa Mării Negre

Dacă te pregătești să-ți petreci vacanța la mare ori ești deja acolo, atenție mare la apa Mării Negre. După ce au luat probe de apă, biologii Direcției de Sănătate Publică din Constanța anunță că nivelul de infestare cu bacteria E.coli în zona Costinești este aproape de cea maximă admisă.

Potrivit stirileprotv.ro, cei care își petrec vacanța pe litoralul românesc sunt expuși infectării cu E.coli. După ce au luat probe de apă, biologii Direcției de Sănătate Publică din Constanța anunță că nivelul de infestare cu bacteria E.coli în zona Costinești este aproape de cea maximă admisă. Analizele au arătat că infestarea cu bacteria E.coli în apa de mare este la cota de 97 pe o scară maximă admisă de 100 de unități. Cu alte cuvinte, turiștii de aici obișnuiesc să nu folosească toaletele, ci preferă Marea Neagră.

►Citește și Bacteria E.coli la bebelusi. Cauze, simptome, tratament

Medicii au fost luate probe pentru depistarea bacteriei E.coli, dar și pentru stabilirea nivelului de enterococi, bacterii prezente în intestinul oamenilor și animalelor. Ambele cauzează infecții serioase ale tractului urinar și digestiv, meningite și chiar septicemie.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!