Sari la conținut

Sunt însărcinată, iar angajatorul îmi cere demisia. Are acest drept?

M-am angajat de pe data de 28.10.2016 si azi am aflat ca sunt insarcinata, ce-i din conducerea firmei imi zic sa ma prezint pentru a imi semna demisia. Angajatorul are acest drept? Mi se poate oferi concediu fara plata sau de risc maternal ? Ce sfaturi pot primi?

Răspunsuri
Potrivit cadrului legislativ actual, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei gravide, din motive care au legătură directă cu starea sa;
Pentru a beneficia însă de protecţie este obligatorie informarea oficială a angajatorului şi prezentarea unui document medical în acest sens:
OUG 96/2003, art 2 c): salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare.
Concediul maternal se oferă în condiţiile în care activitatea desfăşurată prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea să ori cu repercusiuni asupra sarcinii, iar angajatorul, din motive obiective nu poate îndeplini, din motive obiective, obligaţia de a-i modifica în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă sau să repartizeze salariata la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea să, conform recomandării medicului de medicină muncii sau a medicului de familie.

În ceea ce priveşte concediul fără plată, trebuie menţionat că potrivit reglementarilor legale, principala condiţie de acordare a concediului şi indemnizaţiei de creştere a copilului este realizarea, timp de 12 luni anterioare naşterii, de venituri supuse impozitului pe venit.
Elena Dionisie - Consultant în dezvoltare personală şi profesională
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!