Sari la conținut

Lăsaţi tăcerea să vorbească

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le învăţăm încă din prima zi în care devenim părinţi este cum să ne înţelegem copilul. Este important atât în perioada în care este doar un bebeluş dar şi mai târziu când creşte şi devine adolescent sau chiar un adult. Mesajul cheie la care trebuie să ne raportăm în fiecare moment este că “fiecare copil are o personalitate unică şi care va rămâne cel mai probabil neschimbată pe toată durata vieţii lui“.

Trecând peste toate prejudecăţile, indiferent dacă suntem genul de părinte care consideră că are un copil “cuminte” sau unul care consideră că are un copil “năzdravan, dificil sau neascultător”, ce avem noi de făcut este să îl observăm pe cel mic în absolut toate ipostazele şi să nu-l judecăm doar în funcţie de o anumită situaţie.

Ca să pătrundem mai adânc în comportamentul copilului nostru şi ca să putem să tragem nişte concluzii referitoare la personalitatea lui e important să-l observăm şi atunci când se joacă, când mănâncă sau când doarme. Personalitatea lui unică se manifestă diferit atunci când e odihnit şi poate luă forme îngrijorătoare atunci când e obosit.

 

(…)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!