Sari la conținut

Limonada care ține răceala departe

Deși ne-am obișnuit să consumăm limonada mai ales în perioada verii, această băutură delicoasă poate fi servită și în restul anului. Mai ales că, în anumite combinații, se poate transforma într-o alternativă naturistă în tratarea răcelii. Bineînțeles, renunțându-se la gheață! În plus, copiii o vor adora, mai ales dacă, recipientele sunt decorate cu paie multicolore.

Dacă tot a început sezonul răcelilor, ce zici de o limonadă delicioasă și cu proprietăți terapeutice în același timp?! Mai ales dacă prichindelul tău s-a cam săturat de siropuri și pastile... Limonada cu cătină, ghimbir, lămâie şi miere este băutura delicioasă care ţine răceală la distanţă, întăreşte sitemul imunitar şi oferă o porție zdravănă de energie de dimineaţă.

Iată rețeta:

Ingrediente
suc de la o lămâie
suc de ghimbir 10 ml
2-3 linguriţe de miere
1 lingură de cătină proaspătă sau deshidratată
după preferinţe, se poate adăuga un praf de scorţişoară

Mod de preparare

Se pun lămâia şi ghimbirul în storcătorul de fructe, iar sucul obţinut se toarnă în recipientul de la mixer (dacă nu ai storcător de fructe pune lămâia şi ghimbirul în mixer cu apă şi, când a devenit pastă, strecoară sucul). Adaugă mierea după gust, apoi 1 lingură de cătină, mai puţin dacă este uscată. Opțional, poția adăuga scorţişoară. Peste compoziție se toarnă 500 ml apă, se procesează în mixer până devine un lichid omogen, iar cătina este mărunţită.
Este indicat a se servi dimineaţa, înainte de micul dejun.

Sursa: Parents

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro