Sari la conținut

Lucruri pe care mamele nu vor sa le auda

Marturisesc ca nu stiu daca locul acestui material este aici. Noi stim care sunt lucrurile pe care nu vrem sa le auzim si care ne supara foarte tare, data totusi ne sunt spuse. Ma gandesc insa ca poate spuse, toate acestea vor fi mai putin repetate, si poate nu o sa la mei auzim! Pe de alta parte stiu ca lista este incompleta si ca acele lucruri pe care femeile, in general, si mamele, in special, nu vor sa le auda este mai mare, as aca te rugam sa o completezi.

Nu vorbi niciodată despre corpul unei femei. Ever. Femeile stiu foarte bine cum arata, care le sunt imperfectiunile, care le sunt defectele si care le sunt partile bune. Mai ales in cazul femeilor care au copii mici, pana intr-un an, orice dialog despre felul in care arata este o magarie.

Nu-i cere unei mame sa-ti spuna care copil este mai aproape de sufeltul ei. De regula primul nascut are un loc aparte in inima mamei lui, dar mama nu-si va recunoaste asta nici macar ei, asa ca orice discutie pe tema asta este inutila si deplasata.

Nu-i spune niciodata ca pare foarte obosita. Pare o afirmatie benigna, dar nu este asa. Nu-i spune ca este neglijent imbracata sau ca machiajul nu este reusit sau ca parul este in dezordine. Cel mai mare compliment este sa nu-i spui nimic, daca arata devastata de oboseala, daca este neglijenta cu ea si daca arata rau. Munca unei femei in primele luni, chiar in primii ani de viata ai copilului ei este uriasa, si doar femeile care au trecut prin aceasta experienta stiu cu adevarat cat de mare este efortul si cat de solicitanta misiunea pe care o are de indeplinit.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!