Sari la conținut

Mama întrebă insistent: “Când o să-mi faci nepoți”, dar răspunsul tău este “Niciodată”. Cum gestionezi întreaga situație

A avea copii ar trebui să fie o decizie personală, dar unii oameni sunt atât de dornici ca toată lumea să simtă bucuria de a fi părinte, încât uneori uită să-și păstreze gândurile pentru ei înșiși.

Stabilirea limitelor în jurul acestui subiect sensibil poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă vine din partea unei persoane apropiate și vrei să eviți orice urmă de conflict.

Cum gestionezi situația, dacă mama ta dorește să aibă nepoți, dar tu nu vrei să devii părinte?

  • Poartă o discuție calmă și liniștită cu mama ta, dacă este posibil. Încearcă să-i dai șansa să înțeleagă ce simți când te gândești la rolul de a deveni mamă.
  • Fă-ți o listă cu motivele pentru care nu vrei să ai copii și explică-i cu calm fiecare dintre ele. Dă-i voie să o îți pună întrebări și încearcă să aveți o discuție deschisă și sinceră. Probabil că vrea doar să se asigure că ești mulțumită de alegerea ta și că nu vei regreta pe viitor.
  • Asigură-te că știe că îi apreciezi îngrijorarea, dar că insistența ei te face nefericită. Ar trebui să fie fericită că ești mulțumită de viața ta așa cum este.
  • A fi părinte este o muncă grea, care nu este pentru toată lumea și nimeni nu ar trebui să se simtă presat de acest lucru. Poate că mama ta înțelege cu greu acest lucru, deoarece provine dintr-o generație de femei care nu au pus sub semnul întrebării maternitatea.
  • Dacă tu consideri că ea este egoistă și că tot ce își dorește de la tine este să o faci bunică, atunci spune-i politicos că nu este treaba ta să o faci fericită. Spune-i că o iubești, fii amabilă și blândă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!