Sari la conținut

Mamă singură acasă? 8 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi

O oră, poate și mai mult, doar pentru tine, singură... acasă?! Pare de necrezut pentru o mamă obișnuită din secolul 21. Între pregătitul și dusul copiilor la școală ori la grădiniță, job, recuperarea celor mici, spălat, gătit, pregătirile pentru a doua zi, povestea de noapte bună și lista parcă nu se mai sfârșește, o femeie poate avea parte de o oră de singurătate. Ce-i drept, se întâmplă rar, dar și când se întâmplă... Iată 8 lucruri pe care nicio mamă n-ar trebui să le rateze!

O mamă singură acasă... sună ca un șlagăr de acum 20 de ani? Nu, sună ca un vis împlinit! Imaginează-ți că te trezești într-o sâmbătă dimineața, să zicem, că sortezi rufele pentru spălat și, dintr-o dată, realizezi că partenerul tău de viață a scos copiii la plimbare iar tu ai rămas singură acasă. În liniște. Fericire maximă! În clipa următoare însă, intri în panică. Ce să faci cu timpul ăsta? Clar nu vei termina de sortat rufele, însă îți recomand să profiți la maximum de acea oră... singură acasă. Ca-n celebra serie de o vedem în fiecare an, de Crăciun, la un anumit post TV.

Pentru că nu știi când vei mai avea ocazia, îți propun să încerci 8 lucruri pe care le-am descoperit într-un articol al Kristinei Wright, autoarea mai multor antologii despre dragoste, soție de militar și mamă a doi băieți.

1.Un selfie la secundă pentru posteritate

Repede, fără să stai prea mult pe gânduri și nici în fața oglinzii. Nu contează că nu ești machiată ori coafată, căci fericirea este cel mai bun Photoshop, ți se va citi pe chip. “Singură acasă, în sfârșit! Ce să fac?” este statusul pe care ți-l propunem să-l afișezi pe contul tău de socializare.

2. Mergi la baie

Singură! În sfârșit! Fără copiii care năvălesc peste tine, fără strigătele soțului care nu-și găsește șosetele... Doar tu, într-o cadă plină ochi, folosește din plin spumantul, pune-ți ceva muzică și, ca-n filme, aprinde și câteva lumânări parfumate. N-ar fi rău nici un pahar de vin roșu pe care să-l savurezi în timp ce te relaxezi în cadă...

►Citește și Mami, nu te neglija! Ce poți face pentru look-ul tău

3. Sună-ți cea mai bună prietenă...

Și stai de vorbă cu ea așa cum o făceai odinioară... despre toate nimicurile și lucrurile care te interesează, fără a aborda subiectul “copii”. Ai și uitat cum e să stai de vorbă, la telefon, fără ca unul dintre prichindei să-ți ceară apă ori suc ori cine știe ce jucărie pe care n-a mai folosit-o de luni bune, dar pe care o vrea fix în acel moment, nu-i așa?!

4. Pedichiură completă

Și, dacă tot ești singură acasă și vorbești la telefon de zor, pune-l pe speaker și fă-ți în același timp și pedichiura. Când te-ai ocupat ultima dată de unghiile tale așa cum trebuie?! Tăiat, formă, un strat de bază, două straturi de culoare și lacul pentru strălucire de la final… Îți mai amintești?!


5. Dezmăț în bucătărie

Dă iama prin chipsuri – cu măsură, totuși! – și prin cutia de înghețată ori savurează o ciocolată mușcând direct din tabletă și nu strecurând câte un pătrățel, pe ascuns, așa cum se întâmplă uneori când sunt copiii acasă.

6. Dă volumul tare!

Este momentul să dansezi prin casă pe toate melodiile pe care nu le poți asculta atunci când prichindeii sunt prezenți, din cauza versurilor care conțin cuvinte mai mult sau mai puțin... deocheate, să zicem! Oricum, cuvinte pe care nu vrei ca micuții tăi să le audă la această vârstă. Cât despre felul în care ești îmbrăcată în timp ce dansezi... poți s-o faci și în costumul Evei, dacă așa te simți bine! Nu te vede nimeni.

►Citește și Fără teamă şi ruşine! 7 lucruri pe care orice mamă ar trebui să le ceară

7. Termină de citit o carte, urmărește un film sau ocupă-te de hobby-ul tău

De când n-ai mai reușit să citești o carte bună? Ori să te uiți la un film care îți place ție? Ori să-ți termini colajele pe care vrei să le folosești în living? Sau să-ți aranjezi albumele foto? Păi... acum e momentul!

8. Dor de prichindei

Da, așa e scris în fișa jobului de mamă... să ți se facă dor de copiii tăi, chiar și dacă stai departe de ei doar o oră. Însă nu te simți vinovată că te-ai gândit doar la tine timp de 60 de minute ori mai mult. Profită din plin de câte ori ți se ivește ocazia! Apoi strânge-ți prichindeii în brațe când se întorc acasă.

Cu siguranță, doar o oră de singurătate nu este suficientă pentru a puncta toate cele 8 recomandări de mai sus. Dar poți să încerci vreo 3-4, nu?!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!