Sari la conținut

Mamele ar trebui să trăiască veșnic

Te-a purtat în pântece și te-a născut în vremuri grele, când se tăia curentul o zi întreagă și aragazul duduia non-stop, ca să încălzească oalele de 20 de litri în care fierbeau scutece de finet. Se ruga să funcționeze pilele ca să aibă un ou și o bucată de carne să îți pună pe masă și se culca de multe ori nemâncată, numai să te vadă pe tine sătul. Își ducea ciorapii la remaiat și cârpea hainele descusute, doar ca să  îți ia uniformă nouă și canadiană de iarnă. Îndura umilințe la cozi pentru o sticlă de ulei în plus. Nu avea cărți de parenting și nici Facebook să se întrebe dacă e bine sau rău ce face. Nici nu își punea problema. Mulțumea că a mai trecut o zi, un an și toți erați bine sănătoși.

Mai târziu, a trecut alături de tine prin mirajul primilor ani de după Revoluție.

Vă minunați împreună la vitrinele consignațiilor și pierdeați ore în șir admirând tot felul de nimicuri sclipitoare, de la ceasuri cu afișaj electronic și alarmă, până la elastice fosforescente de păr și colanți de supraelastic. Îți lua prăjituri Puf cu bomboane colorate pe deasupra și suc Tec de la dozator și nimeni nu o certa că te otrăvește cu zahăr și chimicale.

Te ducea la cofetărie la fiecare sfârșit de an și îți lua prăjitura preferată.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti