Sari la conținut

Mergeți cu copiii în concediu? Cu amândoi?!

Mergeți cu copiii în concediu? Cu amândoi?! Oh, well… Sigur că mergem cu copiii, în marea majoritate a vacanțelor. Și ai mei mergeau cu noi 3 peste tot prin țară. Ne urcam toți 5 în mașină și străbăteam sute de kilometri pe drumurile patriei. Și știți ce? Chiar dacă ne mai și plictiseam pe bancheta din spate, chiar dacă ni se mai făcea rău uneori, chiar dacă ne durea fundul de la atâta stat, avem cele mai faine și mai vii amintiri din călătoriile din copilărie. Am râs mult, am descoperit locuri atât de frumoase, am învățat multe, dar mai ales am fost împreună. Asta îmi doresc pentru Alex și Sara când vor fi mari, să își amintească de cât de multe locuri frumoase am descoperit împreună.

De ce mergem în concediu cu copiii?

Nouă ni se pare firesc să facem asta. Și apoi…
• nu avem cu cine să îi lăsăm – Nu era simplu nici când era unul, dar acum, cu doi, nu se înghesuie nimeni să facă pe baby sitter-ul.
• Sara e încă alăptată – Nu am de gând să o înțarc doar ca să fiu mai mobilă și nici să îmi plesnească sânii de lapte nu cred că mi-ar plăcea.
• am fost plecați singuri – Chiar înainte de a mă întoarce la serviciu după primul concediu de maternitate am plecat pentru câteva zile la Paris, doar eu și Mircea. În primele două zile nu am fost bună de nimic, eram tristă, observam toți copiii pe stradă și nu dădeam doi bani pe turnul Eiffel sau Sena. Apoi, în 2015 am revăzut orașul împreună cu Alex și vă zic: Parisul arăta mult mai bine așa.
• ca să fim împreună – Deși mi-e dor de o cafea sorbită lent într-o piață plină de turiști pe undeva și de niște people watching, parcă tot mai mult mă atrage deocamdată ideea de a bea cafeaua repede și de a mă uita la copiii mei cum descoperă lumea. Da, programul e nebun și plin și imprevizibil, dar momentele astea nu mi le mai dă nimeni înapoi dacă le ratez.
• ca să se obișnuiască cu asta – Îmi place să cred că nu peste mult timp picii noștri vor fi pregătiți de plimbări mai serioase, la distanțe mai mari de casă, așa că puțin antrenament încă de pe acum nu strică.

► Citeşte şi Vacanţă cu copiii şi cu multe bagaje
 
Cum facem să ne simțim bine

Primul hop e să trecem cu bine de zbor. Am mai povesit aici că Sara e încă o provocare pentru mine și coapsele mele, pentru că statul într-un loc nu s-a inventat pentru ea. Vom fi însă pregătiți și, între țiți, jucării, ronțaieli și câte o scurtă plimbare pe culoar, tot ajungem la destinație.

Dacă e ceva ce am învățat din toate vacanțele făcute cu copiii până acum asta e să ne ajustăm așteptările. Sau să nu ne facem așteptări. Sau, și mai bine, să ne așteptăm la ce e mai rău. Glumesc…într-o oarecare măsură. Nu știi niciodată cum vor reacționa cei mici la locurile noi, mâncarea nouă, patul nou, etc.

Avem și un soi de truc al nostru, ca să ne fie bine tuturor.

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!