Sari la conținut

Parintii se ingrasa mai repede

Ceea ce era vizibil oarecum cu ochiul liber, a devenit o certitudine - parintii sunt mai grasi decat cei care au o varsta similara insa nu au copii. 

Studiul a fost facut de Universitatea din Minnesota si a avut drept scop identificarea motivelor care duc la acest rezultat. Concluzia? Parintii in general, dar mai ales femeile, tind sa manance mai multe calorii si sa faca mai putina activitate fizica. Astfel, mamele consuma in medie 2360 calorii pe zi, in timp ce femeile de o varsta similara care nu sunt mame consuma 1992 calorii. Si activitatea fizica este redusa de la 6 ore pe saptamana la 4, 5 ore. Rezultatul? Femeile cu copii mici sunt mai grase.

Este vorba despre schimbarea stilului de viata. Mamele au tendinta de a manca alimente mai putin sanatoase, cu multe calorii, cum ar fi sucurile, fast-food-ul, dulciurile. Si nici nu mai au timp sa mearga la sala sau sa iasa sa alerge. Motivul este destul de evident - mai putin timp la dispozitie, nevoia de a gasi rapid surse de energie, nevoia de o mica recompensa imediata. Studiul sugereaza ca si parintii sa beneficieze de atentie speciala in primii cinci ani de viata ai copilului, astfel incat sa traiasca mai sanatos.

 

Daca te-a intristat aceasta veste si simti ca presiunea rolului de mama te face sa ai mai putina grija de tine, atunci iti vom da un mic imbold pentru a renunta la calorii si acorda mai mult timp exercitiilor. Chiar si facute acasa:

Orice, sa nu ajungi in situatia aceasta

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!