Sari la conținut

Pomelo. 7 efecte beneficii mai puțin cunoscute

Datorită gustului său dulceag-amărui și formei asemănătoară grepfrutului am putea să-i spunem acestui fruct grefoportocală. Bogat în vitamina C, fibre și potasiu, pomelo are multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Descoperă în articol 7 efecte beneficii ale acestui fruct pe care, poate, nu le cunoști.

Deși se aseamănă cu grepfrutul clasic, gustul miezului este complet diferit: este dulceag-amărui. Fructul are o consistenţa este cărnoasă și poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

Pomelo este ideal şi în curele de slăbire (are doar 30-35 calorii/100g) deoarece este un fruct care conferă saţietate şi care conţine substanţe care grăbesc arderea grăsimilor, iar fibrele conţinute au şi rol de a înfrâna poftele alimentare.

Acest fruct conţine vitamine C, B1, B2, B3, B5, B9 (acid folic), provitamina A, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu şi fier). Un sfert de pomelo (aproximativ 150 g) asigură necesarul zilnic de vitamina C.
Pomelo are între 10-50 de centimetri, însă majoritatea fructelor (lemon pomelo - specia importată la noi) au între 12-25 cm şi 1,5-2 kilograme, culoarea cojii este galben verzuie, iar miezul galben, acoperit de un înveliş pufos. De regulă, se găsește în supermarket învelit în plasă roşie şi ţiplă.

Atenție! Trebuie evitat fructul prea moale deoarece acest semn indică faptul că este vechi. Orice varietate de pomelo ai alege, coaja trebuie să fie bine întinsă, fără pete, fructul să fie tare, iar când îl iei în mână trebuie să ți se pară greu în comparaţie cu mărimea lui.

În ce privește alimentația celor mici, deşi citricele nu sunt un factor alergen, ele pot cauza urticarie, eczeme sau probleme digestive datorită acidităţii. Poți adăuga câteva picături de suc în piureul de fructe al bebeluşului, dar oferă fructul ca atare după vârsta de 1 an.

►Citește și Vitaminele în alimentația copiilor mici

Iată 7 efecte benefice ale acestui fruct, mai puțin cunoscute:

1. Previne infecţiile urinare - vitamina conţinută de fruct combate inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

2. Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.

3. Coaja de pomelo conţine o cantitate ridicată de bioflavonoizi ce sunt eficienţi în stoparea raspândirii celulelor de cancer mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism, şi poate fi folosită în tratarea rănilor pielii.

4. Previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor.

5. Întăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri care pot cauza viroze respiratorii şi răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.

6. Are un conţinut crescut de potasiu, iar pectina din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale.

7. Previne osteoporoza şi te ajută să ai articulaţii sănătoase, pomelo fiind o sursă importantă de calciu, cu rol esenţial în menţinerea densităţii osoase.

Sursa: wholesomebabyfood.momtastic.com

Mai jos, găsești un video în care poți vedea cum se curăță un pomelo mai ușor!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!