Sari la conținut

Reacţia unei femei la plânsul a doi copii aflaţi în avion a devenit virală. “Nu am mai rezistat!”

Kesh Beranrd, mămică a doi copii de 3, respectiv 4 ani, a reuşit să fugă într-o vacanţă fără cei mici, dornică să îşi reîncarce bateriile.

Numai că după ce a coborât din avion, a postat pe contul ei de Instagram o fotografie cu un bebeluş stând în braţele ei, şi un mesaj care a devenit viral în scurt timp.

Am plecat într-o vacanţă departe de copiii mei (pe care îi iubesc mai tare ca pe ochii din cap, dar uneori e nevoie să stăm departe de ei, pentru a fi părinţi mai buni) şi acum zbor cu un bebeluş în braţe. De ce? Pentru că sunt OM, un om decent. Ştiţi că este nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil, nu? Dacă nici eu, mamă a doi copii de 3, respectiv 4 ani, nu ştiu asta… Mai ştiu şi că prichindeii pot fi extrem de obositori, dar staţi să vă povestesc ce s-a întâmplat…

Aşteptam ca avionul să decoleze, când un bebeluş s-a pus zdravăn pe plâns. Eu sunt obişnuită cu astfel de sunete, aşa că nu m-au deranjat deloc. Numai că toată lumea în jurul meu a început să pufăie şi să comenteze. Apoi… a început să se audă încă un copil plângând, al aceleiaşi mame…  Am compătimit-o în gând şi, din nou, nu m-a deranjat deloc ceea ce auzeam. Am puteri de supermamă. Numai că nu am putut ignora asta: pe scaunul din faţa mamei respective era o femeia care o ruga pe aceasta să îşi potolească rapid copilaşul plângăcios, pentru că loveşte cu picioarele în scaunul ei. „Are doar 3 ani, cum poţi face asta?!” I-a răspuns mama la câteva secunde, disperată, când a văzut că femeia din faţă i-a prins copilul de picioare.

► Citeşte şi: Cum să supravieţuieşti zborului cu copiii

În tot timpul acesta, însoţitorii de zbor stăteau şi… priveau. Nu mişcau un deget. Iar apoi îl mai aud şi pe domnul de lângă mine spunând: „e clar că nu ştie să îi educe…”  Aşa că i-am spus:  „Dar ce vreţi să le facă?”

Ei bine, am aşteptat minute bune ca un adult de lângă ea să se ofere să o ajute pe mama cu trei copii (un bebeluş plângăcios, un prichindel la fel de plângăcios şi unul mai mare, dar care nu ştia ce să facă), timp în care nimeni, absolut nimeni, nu a făcut nimic! Am văzut apoi cum o femeie îşi pune mâinile la urechi şi face feţe-feţe, am privit-o pe mama care încă reuşea să îşi păstreze calmul şi nu am mai rezistat. M-am ridicat, am pornit către locul din spate pe care stătea femeia şi am întrebat-o dacă are nevoie de ajutor. Mi-a dat imediat bebeluşul în braţe, am citit în ochii ei cât de uşurată era, şi am plecat la locul meu.

Ce credeţi? Ca un miracol, puiul de om mi-a adormit în braţe. Aşa că am stat pe scaunul meu cu preţiosul suflet dormindu-mi în braţe.

Ce încerc să spun? Că ar trebui să fim mai buni, mai înţelegători! Dacă vedeţi că cineva are nevoie de ajutor, ajutaţi, pentru numele lui Dumnezeu! A te plânge întruna nu face altceva decât să o rănească şi mai tare pe mama şi-aşa ruşinată. Iar pentru tine, femeie cu mâinile la urechi: maturizează-te!Iar însoţitorilor de zbor ar trebui să le fie ruşine…  Vreţi să îmi spuneţi că dintr-un avion întreg, numai eu am simţit nevoia să o ajuta pe biata mamă? Fiţi mai buni, oamenilor! Fiţi mai înţelegători! Ajutaţi-l pe cel de lângă voi! Vă garantez, nu veţi muri!

Postarea lui Kesh Bernard a primit peste 300k de like-uri. Femeia a declarat pentru HuffingtonPost că nu consideră că a făcut ceva ieşit din comun, dar a simţit nevoia să îşi împărtăşească supărarea. „Nu mă consider vreo eroină – sunt o persoană normală care înţelege luptele prin care trece orice mamă. Cred că dacă am învăţa să ne ajutăm unii pe alţii, viaţa tuturor ar fi mai uşoară. Ştiţi doar… e nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil, nu?”

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!