Sari la conținut

Rețetă pentru părinți! Ciocolată caldă cu vin roșu

Toamna a venit și cu seri friguroase tocmai bune pentru o seară în familie cu o ceașcă de ciocolată fierbinte în fața șemineului ori cu lumânări aprinse la ferestre. Și, după ce copiii adorm, cicolata fierbinte se poate transforma într-o băutură recomandată doar părinților. Cum? Iată o rețetă specială cu… vin roșu!

Condimentează-ți serile friguroase din sezonul rece cu ciocolată caldă și vin roșu. O combinație specială pe care părinții o pot încerca doar după ce adorm copiii. Iată și rețeta care nu necesită prea multe ingrediente și nici un mod de prepare prea complicat:

Ingrediente
O ceașcă și jumătate de lapte (2% grăsime)
O ceașcă de fulgi de ciocolată amăruie
1 pahar de vin roșu (de preferat, soiul Cabernet Sauvignon)

Mod de preparare
Într-o cratiță, la bain-marie, se amestecă laptele cu fulgi de ciocolată amăruie, la foc mediu. Se amestcă încontinuu până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Apoi se adaugă paharul de vin roșu fără a vă opri din a amesteca încă un minut-două.
La final, compoziția de toarnă în căni, se ornează cu frișcă ori cu bezele și se savurează din plin in fata semineului ori, dacă nu ai unul, câteva lumânări aromate desăvârșesc atmosfera!

Bineînțeles... totul se consumă după ce copiii au adormit!

Sursa: purewow.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!