Sari la conținut

Scrisoare pentru fata mea, de Ziua Femeii

Iubita mea cu ochi strălucitori și păr moale, va veni o zi în care vei citi rândurile de mai jos și, deși cu siguranță nu îmi vei de dreptate în toate, te rog să le pui undeva bine și să le recitești, din când în când.

As vrea să știi, în primul rând, că nu aparții nimănui. Nu căuta, deci, să depinzi de nimeni. Fericirea doar tu ți-o faci!

Dă-ți voie să iubești și să suferi. Din fiecare poveste vei învăța câte ceva;

Și nu căuta fericirea! Privește-o! E-n diminețile în care dai perdeaua deoparte și vezi soarele. În zilele în care deschizi geamul și lași aerul curat să-ți răcorească patul. În zâmbetul celui drag și-n îmbrățisarea copilului.

Fă-ți prieteni! Ei nu sunt importanți doar la școală, ci pe tot drumul numit viață. Nu ai nevoie de mulți, în schimb! Găsește-l pe acela căruia poți să-i spui “familie”.

Fii mândră că ești fată și, mai apoi, femeie! Dacă visul tău e să conduci o corporație, împlinește-l; cu siguranță vei găsi bărbatul care va accepta cu bucurie concediul postanatal. Iar dacă tu simți că rolul de mamă nu e pentru tine, nu îl împlini. Nu suntem datoare lumii cu un copil.

Dacă, totuși, vei vrea să fii mamă, află că nimic nu egalează trăirile celor care dau viață.

Nu lua nimic ca fiind permanent. Nici relațiile, nici sănătatea, nici statutul. Muncește în fiecare zi pentru ele.

Încearcă să faci o diferență în lume, cât de mică! Plantează o grădină cu flori, sprijină un copil... luptă pentru acel lucru în care crezi!

Iartă-i pe cei care îți fac rău. Nimic nu ii va durea mai tare! Nu trebuie să îi placi sau să îi respecți. In schimb, iertarea te va elibera.

Crede în miracole. Și mici, și mari!

Fii bună! Bunătatea naște bunătate!

Alege-ți lângă tine un om care te va face să râzi. Zilnic!

Și nu lăsa pe nimeni să îți spună de cine să te îndrăgostești. Când simți, mergi până la capăt!

Plângi cât vrei. Nu înseamnă că ești slabă.

Nu te întrista dacă te vei simți subestimată doar pentru că ești femeie. E pierderea lor. Tu doar fii tu și bucură-te de uimirea de pe fețele lor, când vor vedea cât s-au înșelat.

Într-o lume obsedată de Kardashians, tu fii o Hepburn.

Frumusețea chipului tău va fi așa cum o vezi tu, nu cum îți vor spune alții că trebuie să fie.

La final, ca mamă și ca femeie îți spun atât: sper că mi-am făcut bine treaba! Că te-am crescut empatică, inteligență și grațioasă.

Lumea are nevoie de oameni ca tine!

Te iubește mama
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!