Sari la conținut

Scrisoare pentru tine, mamă de bebeluș și de prichindel...

Te-am văzut astăzi la supermarket. Am văzut oboseala de pe fața ta și sclipirea unei lacrimi în ochi în timp ce-i spuneai micuțului tău „nu” pentru a nu știu câta oară.

Te-am văzut astăzi și mi-am amintit. Mi-am amintit că și eu am trecut prin aceași situație cu cei doi copii ai mei. Când zilele păreau extrem de lungi... îmi amintesc perfect.

Te-am văzut astăzi și vreau să-ți spun că totul va fi bine.

Într-o zi te vei descurca cu toate treburile. Acum sunt momentele în care bebelușul plânge, copilul este năzdrăvan și simți că te-ai sufocat în mormanul de rufe ce așteaptă să fie spălate și călcate. Da, îmi amintesc și de toată dezordinea și mizeria pe care o făceau copiii... și soțul, câteodată.

În astfel de momente este ok să lași televizorul deschis toată ziua și să nu te schimbi de pijamale.

► Citește și: De ce mamele devin invizibile după ce nasc?

Și dacă soțul tău se întoarce seara acasă și găseste o pizza în loc de mâncare gătită, nu-i nimic. Și pizza tot mâncare e, nu-i așa?

Îmi aduc aminte diminețile când mă trezeam și-mi făceam planul pentru ziua în curs. Planificasem să fac curat, să gătesc, să spăl haine. Câteodată îmi îndeplineam misiunea, dar uneori planurile se duceau de râpă din cauza unui scutec care era pe cale de a exploda sau de punga de cereale împrăștiată pe podea.

Dacă și tu ai astfel de zile, e ok să plângi.

Descarcă-te, du-te în baie și plângi.

Îmi amintesc că mă uitam adesea la pozele cu proaspetele mămici de pe site-urile de socializare. Le vedeam perfecte, iar eu... eu atât de imperfectă.

Îmi amintesc comentariile si sugestiile altor mămici în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor. Îmi comparam picii cu ai lor. Dacă și tu ai astfel de mame atotștiutoare în jur, e ok să le urăști.

Îmi amintesc supărările și frustrările mele când soțul meu pleca la serviciu, iar eu trebuia să rămân toată ziua în casă cu copiii. Apoi, când ieșeam în oraș cu prietenii, mă simțeam vinovată că am lăsat puii acasă și mi se făcea dor de ei. Dacă și tu ai simțit asta, să știi că e normal.

► Citește și: Mame cu doi copii, jos pălăria pentru voi!

Sunt sigură că ai auzit vorbele: “Bucură-te de fiecare clipă înainte ca prichindeii tăi să crească și să-și vadă de viața lor. Îți va fi dor de aceste momente într-o zi.” Aceste vorbe s-ar putea să te facă să te simți vinovată și supărată. Vinovată pentru că în unele zile chiar nu-ți place să fii acasă cu cei mici. Supărată pentru că deja te-ai săturat de sfaturile primite de la bunici.

Dacă ai zile în care simți că eșuezi, amintește-ți că ești o mamă bună. Ești o mamă iubitoare, iar copiii tăi sunt norocoși să te aibă.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!