Sari la conținut

Stimulent de inserție 2018: Ce bani primesc cei care se întorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului

Stimulentul de inserție e o sumă de bani ce se acordă părinților care se întorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Conform legislației în vigoare, stimulentul nu se cumulează cu indemnizația de creștere a copilului și trebuie cerut de părintele care se întoarce la muncă, pentru că stimulentul nu se acordă automat, ca înlocuitor pentru indemnizația de creștere.

Nu toată lumea vrea să stea doi ani în concediul de creștere a copilului. Pentru cei care se întorc la muncă mai repede legislația prevede acordarea unei sume de bani (simultan cu salariul), care se numește stimulent de inserție. Actul care-l tratează e Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.

"Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserție se stabilește la 650 lei", scrie în forma actuală a ordonanței menționate, ultima modificare a valorii stimulentului făcându-se anul trecut, în aprilie.

(...)

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Cum creștem copii independenți

Cum creștem copii independenți

Dacă aș fi primit câte un bănuț pentru fiecare dată în care mi s-a spus că fii-mea e prea dependentă de mine, că stă numai după fusta mea, că nu stă deloc...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti