Sari la conținut

Tatăl adevărat nu este cel care plătește facturile, ci cel care pune întotdeauna familia pe primul plan

Orice bărbat poate deveni tată. Orice bărbat poate da viață. Dar nu orice bărbat poate îngriji și iubi la infinit un copil.

Tatăl adevărat nu este cel care cumpără soției și copiilor cadouri scumpe sau care îi duce în vacanță de două ori pe an.

Tatăl adevărat nu este cel care asigură banii copiilor pentru studii în străinătate.

Tatăl adevărat nu este cel care stă 8 ore zilnic la muncă, după care se așează obosit pe canapea.

Tatăl adevărat este, în schimb, cel care înțelege că familia este pe primul plan.

Tată adevărat este în fiecare zi prezent în viața familiei lui. Este cel care nu își abandonează familia, când lucrurile o iau razna. Cel care nu își abandonează familia cu scuza că a făcut tot ce a putut pentru a o păstra.

Tatăl care e dornic să investească timp și efort în familia lui, chiar și atunci când se simte obosit, epuizat.

► Citește și De ce au copiii nevoie de taţi, în vieţile lor. "Efectul patern" asupra copilului

Un tată adevărat, devotat, este cel pregătit în orice moment să își sacrifice propriile nevoi și dorințe de dragul familiei. Este cel care își găsește fericirea în sânul ei. Cel care își învață copiii despre dragoste și spijin necondiționate.

Tatăl bun este cel care le arată copiilor cât de frumos trebuiesc tratate femeile: cu respect, cu bunătate, cu generozitate, cu demnitate.

Un tată adevărat, iubitor, își învață copiii ce sunt bunătatea, răbdarea, obestitatea, loialitatea. Este cel care nu minte și nu își manipulează familia. Este cel care își învață copiii să construiască relații bazate pe sinceritate și pe respect.

Tatăl adevărat și iubitor este cel care își învață copiii să se comporte frumos. Cel care nu îi strigă niciodată (nici pe ei, nici... pe nimeni) incompetenți, slabi sau... proști.

Tatăl adevărat își pune întotdeauna familia pe primul plan. Este cel care știe că niciun argument și nicio tentație nu sunt mai importante decât familia lui. Cel care știe că nu există iubire mai mare sau mai puternică decât aceea pentru familie.

Tatăl adevărat îi arată familiei cum se simt fericirea și bucuria. Tatăl adevărat este cel care e fericit când copiii îi sunt fericiți. Cel care știe ce muzică, ce sporturi, ce hobbiuri au copiii.

Tatăl adevărat este cel despre care copiii lui spun cu inima deschisă: El este modelul meu, prietenul meu cel mai bun, mentorul meu, eroul meu. El este tatăl meu!
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Adi

    Si daca pune familia pe primul plan si facturile le lasa mai la coada listei, iar nu-i bine.... ca de ce n-a platit facturile, ca de ce n-a dus gunoiul, etc. etc. etc.

    Cum o dai, tot nu-i bine.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!