Sari la conținut

Joacă-te cu prichindelul tău! Tradiţii de vară pentru o copilărie de poveste

Fără îndoială vara este printre perioadele noastre favorite, întrucât este vacanţă mare în care apucăm să ne petrecem mai mult timp cu copiii. Şi vrem să fie ceva memorabil, în fiecare an. Iar cel mai bun mod de a obţine asta este conceperea unor tradiţii de vară.

Uite câteva dintre posibilităţi:

Vacanţe alese împreună

Adesea partea cea mai frumoasă la o vacanţă este faptul că visezi la ea. Că faci planuri. Că te uiţi la fotografii. Că eşti în căutare de modalităţi de a te distra. Copiii nu ar trebui să fie lipsiţi de această plăcută experienţă şi planurile ar trebui făcute împreună. Altfel cum să simţi că a început vara?

Un dans al ploii

Dacă plouă vara este bine! Copiii de abia aşteaptă să se ude şi să se murdărească în noroi fără să ţipe cineva la ei că răcesc. Aşa că dacă nu tună şi nu sunt fulgere participă şi tu la bucuria lor, ieşi din casă şi fă un dans al ploii.

Fără tehnologie

Ai putea impune pe perioada verii o astfel de regulă, astfel încât copiii să nu aibă altă alternativă decât să se joace şi iar să se joace. Deci să profite din plin de vacanţă, chiar dacă uneori par să fie clipe de plictiseală.

Turist în propriul oraş

Nu eşti mereu plecat din oraş? Nu este nicio problemă. Pentru că mai mult ca sigur nu ai încercat tot ceea ce are el să îţi ofere – de la restaurante prietenoase cu copiii până la muzee şi autobuze pentru turişti.

►Citește și Ce putem face cu copiii în Bucureşti, dacă nu putem pleca chiar acum în vacanţă

Mergi la festivale în aer liber

Vara este plin de festivale – de muzică, de cultură, gastronomice, de film. Şi toate se ţin în aer liber. Nu aveţi niciun motiv să le ocoliţi pentru că în acest fel îi pui în contact cu o mulţime de lucruri noi. Şi sunt şanse foarte mari să te distrezi şi tu!

Concepe propriul moment de celebrare

Nu contează ce anume este – ziua cea mai călduroasă din an, noaptea când am dormit în cort, ziua pe care am petrecut-o numai în piscină, olimpiada familiei, noaptea filmelor în aer liber... Nu contează ce alegi, totul este să fie simpatic şi să faci multe activităţi specifice. Foarte important, în această zi regulile sunt mai relaxate, ca să se simtă că este specială. Şi ar fi bine să inviţi şi câţiva prieteni, de-ai tăi, de-ai lor, să vă bucuraţi câţi mai mulţi de ea.

Tu ai vreo tradiţie de vară?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!